Amenintari cu “cremenalul” pentru o poza

sasasa

Sebastian Tancau a realizat imaginea de mai sus si a pus-o pe FB. Poza a prins, s-au dat share-uri, a fost preluata. Pana cand cineva care se recomanda a fi proprietara spatiului respectiv a inceput sa ameninte cu avocatii ca i s-a fotografiat fara drept afisul.

Codul civil interzice fotografierea spatiilor interioare fara acordul proprietarului; pe cale de consecinta fotografierea unui zid sau a unei ferestre, cata vreme nu se vede interiorul, ramane, deci, legala.

Mai ales ca, in cazul de fata, e vorba de un afis pe care proprietarul spatiului l-a pus special pentru a fi vazut de public, intrand, deci, sub incidenta acordului prezumat.

QED

2 COMENTARII

  1. Exista o categorie destul de larga de needucati care a auzit la televizor ceva despre faptul ca ar fi interzis sa faci fotografii fara acordul proprietarului, si de aia isi inchipuie ca nu ai dreptul sa fotografiezi PE STRADA. Eu as adauga la cele spuse de tine ca exista si speta DENUNTULUI CALOMNIOS, care este foarte iubita de politisti si procurori pentru ca mai reduce din numarul idiotilor care reclama tampenii de genul celei descrise aici, cu geamul si cu anuntul asta. Politistii se plang, si pe buna dreptate, ca nenumarati cretini depun plangeri care nu au niciun substrat legal, si ca problemele importante nu pot fi rezolvate din pricina timpului pierdut cu astfel de reclamatii. Pentru denunt calomnios se acorda amenda penala sau, daca insisti sau esti pe suspendare, o vizita scurta la bordeului puscariei locale. Asa ca ciocul mic, astia cu frustrari sexuale care cred ca sunt mari vedete si nu permit oamenilor sa fotografieze in spatiul public.