Ultima problema a tarii

Pentru ca se rezolvara toate problemele din tara, lumea politica, ziaristii si mirenii tele-ascultatori se protapira sa scoata la liman ultima mare problema a natiunii: numarul parlamentarilor.

Am auzit, deunazi, la radio o discutie provocata de doi oameni luminati care se plangeau, saracii, ca decizia romanilor de la referendumul de acum cativa ani, prin care Basescu le propusese scaderea la 300 a numarului de deputati, nu este respectata.

Acum, noi stim unele lucruri, cum, ca, de exemplu, referendumul organizat atunci a fost cu niste stelute in coada. In primul rand, a fost folosit de candidatul Basescu in cearta sa cu Parlamentul, referendumul avand loc in aceeasi zi cu turul intai al alegerilor prezidentiale.

In al doilea rand, sa nu uitam acuzatiile de frauda in sectiile de vot din strainatate iar, in al treilea rand, o observatie personala facuta in sectia de votare: cine declara ca nu vrea sa voteze pentru referendum era convins de membrii comisiei electorale sa o faca, sugerandu-li-se ca pot sa voteze contra, dar sa voteze.

Pe de alta parte, din momentul 2009 si pana astazi au trecut vreo sase ani: cine i-a impiedicat pe cei aflati atunci la Putere sa puna in practica rezultatele referendumului?

Si nu in ultimul rand, ce facem cu referendumul de demitere din 2012?