Ba, va credeti in democratie?

Este absolut fascinant cat de rupti de realitate sunt unii politicieni.

Am vazut legiuni intregi de consilieri care, ajungand sa-si dea cu parerea despre treburile orasului, s-au transformat subit. Alegerea lor pe o lista de nume anonime trase la remorca de candidatul cu notorietate are asupra unora efect halucinogen. Ajung in doar cateva zile sa se inchipuie mari oameni politici, lipiti cu superglue de scaunele din Consiliu. Cand vine tsunamiul care-i matura din functii, se uita cu mirare si se intreaba cu lacrimi in ochi “de ce eu? ca eu am fost combativ, m-am luptat pentru binele orasului…”

Spectacolul de la sedinta de astazi a consiliului local a fost un spectacol absolut fascinant.

Imaginati-va o sala in care intr-o parte stau, muti, sefii de servicii din Primarie. In cealalta parte stau, muti si ei, consilierii locali alesi prin vot sa ne reprezinte interesele.

Perpendicular pe aceste doua randuri de necuvantatoare, stau, cu douaj’ de centimetri mai sus, viceprimarii si primarul interimar plus, ca bonus, presedintele de sedinta. Toti de la PNL, toti convinsi ca sunt cei mai de seama reprezentanti ai clasei politice locale, infailibili si de neatins de catre bratul lung al DNA.

Sedinta de astazi a fost, totusi, destul de animata. Unii consilieri au cerut explicatii, i-au contrat pe reprezentantii Primariei, au deschis gura dupa foarte mult timp.

Iar presedintele de sedinta i-a taxat:

“Mai terminati cu vorbaria, ca nu sunteti la piata!”

Intelegeti? Ciocul mic, ca aici, in Consiliu, noi vorbim, nu voi!

Poate ar trebui sa i se explice domnului consilier ca asta este rolul unui Consiliu: sa discute. Inca suntem o tara guvernata de legi si constitutie si inca este voie sa se ceara socoteala celor aflati in functii de conducere.

Domnii viceprimari ranjeau. De la inaltimea celor 20 de centimetri faceau misto de problemele ridicate de consilieri si de cetateni. Pentru ca-si permit. Ii doare la basca de taxe, impozite, conditii de trai. Ei au cu ce, s-au scos. Aia de se chinuie sa supravietuiasca nu reprezinta decat o problema de ordin numeric si asta doar o data la patru ani.

Am o veste proasta pentru ei: sa se bucure de aceasta situatie cat mai pot. Pentru ca la alegerile care se pregatesc, vor avea niste surprize. Daca le vor mai prinde pe acasa…

1 COMENTARIU

  1. Esti optimist. Dupa alegeri vor veni (poate) altii care dupa un timp f scurt se vor sui tot acolo si vor capata aceleasi metehne.Nici o schimbare nu a adus nimic nou si nimic bun.Vin altii care au aceleasi interese sau poate tot ei dar cu culoarea la carnetele de partid schimbata.Se practica saltul dintr-o barca in alta in functie de interese.Interesele lor!