De acum incepe circul

Eliberarea primarului Stavarache din arestul la domiciliu da semnalul inceperii circului pentru functia de primar al Bacaului. Cata vreme Stavarache a stat pe tusa, luptele s-au purtat in culise: in cele de la PNL, unde gruparea rebela Ciubotaru face incantatii pe retelele sociale, cat si in culisele institutiilor si ale celorlalte partide.

Din punct de vedere strategic, Stavarache are prea putine sanse sa mai castige inca un mandat. Oricat s-ar stradui baietii destepti din jurul sau sa-i lustruiasca imaginea, in speranta ca-l vor mai tine inca patru ani in vitrina ca sa incaseze, in continuare, halci din bugetul local, candidatul lor va sta in permanenta cu sabia lui Damocles deasupra capului. Drept este ca procesul poate dura suficient, insa nu trebuie uitat ca se promit alte dosare, in care se poate cere, din nou, o masura privativa de libertate. Si ar da destul de prost ca, chiar in campania electorala, candidatul sa nu poata participa la propria lansare.

Pe de alta parte, s-a incercat, in perioada lipsei lui Stavarache din Primarie, sa se creeze iluzia ca treburile urbei nu mai merg la fel fara primar. S-au lansat zvonuri, s-au inoculat idei cum ca daca Bacaul nu este maturat, este pentru ca primarul este arestat; daca nu se deszapezeste e din cauza ca Stavarache e in arest la domiciliu, si asa mai departe.

Sa nu uitam ca incepe procesul de fuziune dintre PNL si PDL. Nu cred ca acestia din urma vor paria banii pe un candidat cu sanse minime si, probabil, vor dori sa-si impuna un candidat cu sanse mai mari.

De cealalta parte, posibilii contracandidati isi ascut dintii. Pana la desemnarea oficiala, acestia nu se vor musca intre ei, ci vor toca in permanenta actuala administratie. In primul rand pentru ca e un inamic mai sor de atacat si, in al doilea rand, pentru ca vizibilitatea publica este mai mare cand se arunca harpoane intr-un peste de talie mai mare.

Vin vremuri interesante. Din pacate. Pentru ca, in vartejul jocurilor de culise pentru premiul cel mare – bugetul local, politicienii vor neglija, in continuare, alegatorii sin interesele lor.

1 COMENTARIU

  1. Hai sa facm un pic de analiza… asadar, tu cred ca stii mai bine decat oamenii obisnuiti din Bacau cam cat a costat campania din 2012 a Fuhrerului. Cat sa fi fost ? Eu din cate stiu, pe undeva pe la un milion jumate de coco. Banii astia sunt maruntis pentru o femela gen Udrea, dar constituie o suma mare pentru potlogarii cocosati din categoria Stava si PNL BC.
    Or, nu prea vad cum au recuperat indivizii banii astia, dat fiind ca de un an cam stau pe tusa. Zic si eu, desi e posibil sa fi furat in continuare, de ce nu ? Una peste alta, eu sincer cred ca Stava a dat cu subsemnatul si nu o sa ia, deocamdata, nicio bata pe cocoasa. Dar or sa ia altii, mai grei decat el, si mai cred ca Stava o sa dispara din peisaj in 2016.
    Oricum, la cat il stiu de las si de complexat, cred ca o sa umble deghizat prin oras. Un asemenea personaj este nociv ochiului, de pe urma lui pute trotuarul, si in mod cert, nu trebuie tolerat.