“Nimic nu e ceea ce pare”

cazCine n-a vazut Twin Peaks sa puna mana sa-l vada. Macar pentru ideea care se desprinde din serial: “Nimic nu e ceea ce pare”.

Caci daca ne uitam zilele acestea la ceea ce se intampla pe scena politica nationala sau mondiala si daca ne gandim putintel, daca mai citim si altceva decat ni se baga sub nas de catre presa noastra impanzita de agentii de influenta ai diverselor interese, vom observa ca lucrurile stau altfel.

Vom citi ca fostul secretar general al NATO, Anders Rasmussen, anunta ca Putin intentioneaza sa atace statele baltice, deci sa ne inarmam! Dar daca ne amintim niste intamplari de acum vreo zece ani, cand acelasi Rasmunssen declara in fata Parlamentului danez ca are dovezi de necontestat cu privire la existenta armelor de distrugere in masa ale Irakului. Ia ghiciti: dupa ani de cautari, acestea nu au fost gasite! Acum ar trebui sa-l credem?

Dar sa lasam meciul dintre SUA si Rusia, sa ne concentram pe politica nationala: ani de zile vorbele Elenei Udrea erau litera de lege, cand spunea ea ceva – de obicei o acuzatie la adresa adversarilor politici, toata presa repeta, considerand ca asa este, nu are cum sa fie altfel. Ei, bine, astazi, cand duduia arunca in stanga si-n dreapta cu acuze, ce sa vezi: cei care o citau copios inainte sunt primii care ii pun la indoiala vorbele. Mult nu mai este si o sa spuna despre ea ca e nebuna si nu stie ce vorbeste… Daca-i ordin… cu placere, cum ar veni.

Cata vreme PSD-ul facea carari intre DNA si puscarie, presa nationala nu mai prididea cu elogierea luptatorilor anticoruptie; cand a venit randul celor de la PNL sau PDL, s-a schimbat foaia: e deja abuz si dictatura. Ba, in paralel, ni se serveste o spalatura de creier cu vedete de carton care ar fi prestat sex pe bani; ca poate uitam de arestarile din politica…

2 COMENTARII