Nu e despre Crimeea

Si nici despre Donetk sau Lugansk.

Conflictul dintre “cei buni”, recte SUA si UE si “cei rai”, adica Rusia nu este in nici un caz despre Crimeea. Ca nu-si mai aminteste nimeni de episodul ala. Si nici despre independenta Donetkului sau Luganskului, unde inca mor civili.

Pentru ca daca miza ar fi aceste teritorii, ar fi trebuit sa se procedeze, zic eu, la fel ca in cazul Kosovo.

Nu stiti ce e Kosovo? E o bucata din Serbia in care populatia de origine albaneza s-a rasculat si a inceput sa impuste politistii sarbi. Cand au intervenit fortele speciale sarbesti, NATO a trecut la represalii si a bombardat Serbia, obligand-o sa-si retraga trupele din provincia separatista si sa accepte independenta teritoriului.

Vi se pare ca seamana cu povestea din estul Ucrainei? Seamana, doar ca e pe dos.

Cam asta uita unii.

In rest, cu lovitura de stat de la Kiev ramane cum am stabilit: patru judecatori ai Curtii Constitutionale demisi in 24 de ore si inlocuiti cu unii care au votat cum trebuie.

Si asta va suna cunoscut, nu? La noi abia au “convins” unul sa-si dea demisia, dar e suficient pentru a -i determina pe cei ramasi sa voteze “corect”. Ca si doamna Macovei, am vazut, a primit aceleasi ordine si vrea si ea sa se voteze supravegherea in masa a populatiei.