Cel mai periculos loc de pe strada e trecerea de pietoni

Am mai spus-o si anul trecut: cel mai periculos loc de pe strada, in Bacau, este trecerea de pietoni pentru ca acolo da masina peste tine.

Iar cea mai periculoasa trecere este, in ultima vreme, cea de la Spitalul Judetean. Acum cateva zile, un batran a fost lovit cand trecea strada de un sofer care vorbea la telefon. Batranul a avut noroc, scapand doar cu scalpul cusut.

Ieri, un alt accident pe zebra de la spital: o tanara de 18 ani a fost lovita in timp ce traversa strada de un sofer care a fugit de la locul accidentului, fiind prins, apoi, de politisti.

Sa va sfatuiesc sa treceti strada prin loc nepermis cu gandul ca asa micsorati sansele sa va loveasca o masina, nu prea as face-o. Dar, daca tot sunteti nevoiti sa traversati strada, cumparati-va cate o casca de protectie, cotiere, genunchiere, bagati-va o perna in san si faceti trei cruci mari inainte sa puneti piciorul pe zebra. Poate ajuta…

3 COMENTARII

 1. Problema la trecerea dinspre Spital spre Str. Carpati este ca cei care vin dinspre Politie nu se prea pot asigura pentru ca sunt o gramada de masini parcate acolo aiurea. La fel si cu cei care vin de pe Carpati. Mai mult, pietonii care ies de la spital sunt presati de probleme (au vreo boala, au pe cineva internat, le-a nascut nevasta, le-a nascut soacra etc) si uita sa se mai asigure.
  Cat despre vorbitul la telefon, cred ca si soferii, dar si pietonii scapa din vedere multe aspecte din cauza ca nu lasa telefonul de la ureche nici morti.

 2. in calitate de sofer, am si eu un sfat, pe care il resprect eu insumi in calitate de pieton.

  trecerile de pietoni sunt prost iluminate. mai ales noaptea. sau poate e ploaie, poate polei, poate soferul e neatent…poate…

  am vazut de multe ori cum pietonii trec pe trecere, bagand capul in pamant, nu se uita in stanga, nu se uita in dreapta, se uita la piciorele lor si trec ca oile..

  DA, sunt pe trecere.
  DA, e dreptul lor, al pietonilor.
  DA, ala care ii loveste merge la puscarie, pt maxim 7 ani, din care probabil va face vreo 4.

  NU, ala care ii loveste cu masina nu moare, dar pietonul are sanse sa moara, cu dreptatea in mana.

  experienta mea de sofer m-a invatat asa:
  – ca sofer, condu prudent, nu stii niciodata cand un copil scapa din mana bunicii si fuge pe strada
  – ca pieton, cand treci strada, chiar si pe trecere, tine ochii sus, un bou poate veni oricand din dreapta sau stanga si nu are rost sa mori tu pentru un bou care peste cativa ani se va reintoarce la familie.

  TU NU TE MAI REINTORCI DIN MORTI.