Da’ un Canal nu faceti?

Consiliul Superior al Magistraturii se gandeste foarte serios sa interzica celor cercetati sub control judiciar sa mai faca afirmatii publice.

Daca ne gandim ca a existat o buna bucata de timp o infractiune care pedepsea cu inchisoare orice incercare de a pune sub semnul indoielii deciziile judecatorilor, incepem sa ne imaginam ce ni se pregateste.

Am inteles campania anti-coruptie, dar, cum am mai spus-o, nu m-a convins. Nu m-a convins pentru ca politicienii si afaceristii sunt cercetati cu mare valva astazi de aceleasi persoane care le ascundeau dosarele in sertare. Cum sa cred in sistemul de justitie daca anchetatorii recunosc faptul ca stiau de faptele celor acuzati inca de acum 4-5 ani?!

Acum, cand incepe sa fie tot mai evident faptul ca totul este doar o reglare de conturi, se incearca stoparea unor posibile scurgeri de informatii.

Adica, taci dracu’ din gura, ca nu am nevoie sa spui ca sunt si eu bagat in rahatul asta!

Cam despre asta e vorba in context.

Vad ca poporul se bucura de circ.

La fel se bucura si in anii’ 50 cand erau saltati chiaburii, intelectualii si alti dusmani ai poporului.

Si alora li s-a interzis sa vorbeasca.

Bineinteles, pentru bunul mers al justitiei si pentru a nu comunica nimic complicilor.

Dupa cum se vede, nimic nu se schimba, totul se tranforma.

1 COMENTARIU

  1. Canalul ar fi o idee! 🙂 Eu totusi as extinde sectiile de economic ale tribunaleleor, curtilor de apel etc asa incat cazurile de coruptie sa poata fi judecate mai repede. Atentie!, nu pe repede inainte ci cu termene de judecata scurte de 2-3 saptamani, nu 3-4-6 luni ca acum. Deasemenea as introduce plata cheltuielilor de detentie! Adica ori platesti ca stai in puscarie, ori iesi la munca pentru a acoperi acele cheltuieli. Statul Roman este mult prea sarac ca sa isi permita inchisori gratuite!

    Interdictia de a face declaratii in presa nu s-a aplicat tuturor ci doar celor din dosarele foarte complexe si foarte extinse. Iar faptul ca dosarele au stat in sertare ani de zile poate fi justificat de 2 lucruri:
    1. TOTI sunt mana in mana. Base cu Udrea, Udrea cu Cocos, Cocos cu Ghita si PSD in general. De ex Famiglia Udrea-Cocos a activat ca un hub al spagii, ca un sef de trib care imparte prada in mod egal. Toti sunt bagati pana la brau, dar unii pana peste cap.
    2. Nu au existat destule probe. Sa nu uitam ca pentru anumite cercetari iti trebuie mandat. Si cand vezi ca Hrebenciuc si Base care se “paruiau” la TV erau sa se incuscreasca, parca nu-ti vine sa ceri mandat de cercetare impotriva unuia care te poate “calca pe cap”. Sertarele au fost pline pentru ca nu se putea vorbi cu adevarat de o garantare a independentei justitiei.