Numarul somerilor n-are legatura cu calificarea…

Din ce in ce mai des aud oameni de afaceri plangandu-se ca nu gasesc personal calificat pentru business-urile lor. Se plang de faptul ca ei cauta si cauta si nu reusesc sa gaseasca specialistii de care au nevoie desi, spun ei, exista numerosi someri care isi cauta de lucru.

Problema este ca acei someri care cauta joburi nu au calificarile cerute de patroni.

In afara de faptul ca piata muncii din Bacau este la pamant, statisticile nationale dand judetul in fiecare luna la coada clasamantului locurilor de munca vacante, mai este o problema care tine exclusiv de mediul de afaceri.

Si anume nesimtirea.

Exista numeroase domenii care cer o pregatire de lunga durata in care sa dai cu tunul si nu gasesti specialisti in Bacau. Au fost? O-ho, au existat la un moment dat o multime de oameni care isi sacrificasera ani din viata ca sa se pregateasca in domenii digitale si de care patronii si-au batut joc gandidu-se ca piata e plina, au de unde alege.

Asa ca au zis ca ce e mare treaba sa dai cu mouse-ul pe computer si au inceput sa le micsoreze din salarii, sa le plateasca la intervale tot mai mari, sa-i puna sa munceasca suplimentar…

Pana cand au inceput sa-si ia lumea in cap. Au plecat in alte locuri ori s-au reorientat profesional.

Si s-a dus vestea ca meseriile astea nu au viitor in oras.

Rezultatul este cel de astazi.

Nu e suficient sa fie doritori de munca la coada la somaj, conteaza ca acestia sa se si priceapa la ceea ce aveti nevoie.