O placa tot mai obosita: “De la UE ni se trage”

In Bacau, locuitorii blocurilor turn care inca mai au toboganul de gunoi vor plati taxa de salubritate la valoare dubla.

Oficial, municipalitatea incearca sa forteze astfel, locuitorii acelor imobile sa-si desfiinteze toboganele pentru a se alinia cerintelor Uniunii Europene.

Nu e misto? De fiecare data cand le vine o idee creata celor din Primarie e din cauza ca asa ne cere Uniunea Europeana.

Si, ce credeti? UE nu cere desfiintarea toboganelor de gunoi din blocurile turn, ci cere ca deseurile menajere sa se colecteze selectiv.

Si daca va uitati bine cand se strange gunoiul din oras, o sa vedeti ca plasticul, hartiile si sticla, adunate in recipiente separate, sunt aruncate alandala in masina salubritatii. Adica, degeaba au trudit unii sa selecteze deseurile, cata vreme cei de la salubrizare le amesteca la loc.

Problema reala pentru care Primaria purcede la o magarie discriminatorie este una financiara. Firma care se ocupa de transportul gunoiului a batut din picior si a spus ca vrea mai multi bani daca e nevoita sa stranga deseurile cu lopata. Cum patronul firmei este si denuntator in dosarul penal instrumentat de DNA la adresa primarului, situatia este complicata.

Asa, ca, s-a decis sa fie sacrificate toboganele decat sa se deranjeze firma respectiva cu niste calcule economice.

Mai nasol in toata povestea asta este ca atat Primaria cat si Consiliul Local fac un abuz. Si cei care au votat stiu asta.

Ar fi interesanta o opinie a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii in acest caz…