Maidanezii electorali

Dupa aproape un an de când maidanezii au fost lasati sa muste liber gleznele suculente ale bacauanilor, onor oficialitatile au decis sa rupa pisica si sa se ocupe din nou de adunatul animalelor de pe strazi.

Intre timp, in vreme ce politicienii latrau unii la altii, incercând sa obtina capital electoral pe seama câinilor, bacauanii compostati de coltii animalelor si de seringile cu vaccin antirabic, injurau pe Internet apatia oficialilor, care priveau, cuminti, cu botul pe labe strazile pline de maidanezi.
Abia când problema a devenit critica, au inceput autoritatile sa se miste.

Au observat ca electoratul are o problema iar ei pot pierde voturi din cauza asta. La fel cum, acum câtiva ani, politicienii se intreceau suflându-le in fund maidanezilor si iubitorilor de animale, jurându-se pe rosu ca nu vor casapi in veci vreun animal.

Astazi, când autoritatile, simtind vântul rece al schimbarii batându-le prin blana tot mai rara, au decis sa se inhame la sanie si sa adune maidanezii de pe strazi, iarasi este scandal electoral. Caci fiecare vrea sa-si aroge meritul pentru ca a decis sa-si faca treaba. Ca in România, atunci când un oficial face ceea ce trebuie sa faca e sarbatoare, fiind exceptia care confirma regula. Iar in Bacau, mai abitir decât in alte parti, adunatul maidanezilor este motiv de lauda si de conferinte de presa desi, in mod normal, ar trebui sa fie un lucru obisnuit.

Ma indoiesc, insa, ca onor cetatenii vor aplauda situatia. Nici iubitorii de animale, care se inchina la Preafericitul Câine ca indienii la vaca sfânta, nu vor vedea cu ochi buni adunatul animalelor de pe strazi si nici ceilalti, adeptii Cucernicului Baston, aparatorul de javre, nu vor ierta intârzierea cu care s-a procedat la expulzarea maidanezilor din spatiul public.

1 COMENTARIU