Ce credeti: e peisaj urban sau rural?

M-a rugat un cititor sa pun in discutie aceasta situatie:

In zilele anului 2015 s-a ajuns la situatia in care iti este teama sa iesi din casa, din scara din cauza VECINILOR. Ei considera in mare parte ca nu au drept doar asupra apartamentelor in care locuiesc ci chiar si a spatiului din jurul blocului unde au gradini cu zarzavaturi, garduri nu tocmai moderne, gratare si lemne de pus pe foc. Lacatele sunt la fiecare pas si daca cumva indraznesti sa incerci macar sa intrii intr-o gradina (de exemplu daca ai scapat o haina, un carlig sau o paturica, o minge etc.) risti sa fi atacat atat verbal cat si fizic. ROMANIA TREZIREA !!!!!!! Suntem totusi la ORAS ! Aspectul lasa de dorit! Unora li se interzice categoric accesul pe spatiul public, si asta nu de catre primarie ci chiar de unii locatari care sunt siguri ca ei si numai ei au drepturi depline, dreptul de a incalca legea si drepturile celor din jur, a vecinilor mai putin ,,norocosi” ce nu obisnuiesc sa puna stapanire pe pamanturile Romaniei si sa atace ca niste fiare salbatice atunci cand teritoriul le este incalcat.

via

6 COMENTARII

 1. Ca spatiile publice sunt inchise cu lacat nu e o noutate, la cat de lacom e romanul. Curatenia pe casa scarii si in jurul ei e o problema atunci cand noi platim la asociatie, dar nu vezi femeia de serviciu cate 2-3 luni… Eu inteleg ca iarna se spala scara mai rar, da nu am mai vazut sa vina femeia de serviciu de vreo 2 luni… La avizier scrie ca trebuie facuta curatenie de catre femeia de serviciu odata la 2 saptamani. deci a lipsit cam mult timp…

 2. Un popor de tarani infecti, retardati si impiedicati in Evul Mediu. De ce sa nu recunoastem, si de ce sa nu spunem ca daca esti in Europa, in America, oriunde, te prinzi care e roman de la o posta, fara sa auzi engleza de balta pe care o baiguie prostovanul. Ce ma deranjeaza este ca pulimea asta retardata care navaleste de prin hrubele peizane in orase si seamana prapad, nu reuseste sa evolueze deloc, sa rationeze, sa inteleaga ca nu mai este in grajd cu vaca, ci pe trotuar, ca nu scuipi ca boul pe unde apuci, ca nu urli in public sau la restaurant ca pe tarlaua comunala, ca manelele nu se asculta in autobuz, ci in grota aia nenorocita unde a fost fatat golanul, ca pe balcon nu afisezi toata chilotaraia familionului si cate altele. Un popor needucat, dar e un aspect si mai grav – care nu poate fi educat. La finele anilor 1700, austriecii au renuntat de buna voie la Oltenia, dupa ce au incercat in zadar, vreme de doua decenii, sa educe bastinasii si sa ii convinga sa nu mai fure tot ce vad cu ochii. Mai nou, in tot Occidentul au venit hoarde de indinei, de pakistanezi, de somalezi, de toate neamurile, dar inafara de tiganii nostri, nu am vazut nicaieri un singur cort al altor natii care vin si ele tot de prin copaci, dar SE ADAPTEAZA, reusesc sa evolueze, si asta pentru ca au creier in capul ala, nu rahat, asa cum e cazul nostru. Mergeti un pic pe la tara prin Occident, daca vreti, umblati si prin sud-estul SUA, de pilda, zona mai saraca, prin Georgia sau Alabama, printre aia care traiesc de cand se stiu in trailere, si intrati in vorba cu pulimea Americii, sau a Frantei, sau a cui vreti voi – sa vedeti ca aia stiu sa vorbeasca, stiu sa rationeze, se exprima corect, au o logica a exprimarii, nu ca ai nostri, care de la cinci dimineata sparg usa birtului si de acolo merg pe la unsprezece in batatura, sa-si futa nevasta si sa ii traga si-un toc de bataie, de control. In ce tara ati mai vazut minori de 1-2 ani calmati cu TUICA, carora vinul le este administrat in mod curent la cateva luni, ca sa stie si copilul, nu-i asa, care este gustul. Asta nu e popor de oameni, ci de vite !

 3. 1.E frumos sa ai flori pe casa scarii. Dar daca tot le ai, administratorul de bloc ar putea cumpara niste ghivece, jardiniere si polite elegante pe care sa le puna.
  2.Doamna care a facut filmuletul poate sa faca plangere la Primarie, nu sa posteze filmulete pe youtube
  3. De ce ne miram ca se improvizeaza totul cand in Romania toata lumea isi schimba tamplaria cum vrea, isi inchide balconul, sau isi izoleaza numai bucata lui de perete, cand legea spune ca orice modificare la fatada unui bloc trebuie aprobata de arhitectul orasului. Ala ori ia bani cu duiumul, ori nu se uita la fatade cand merge pe strazi, ori e fanul unui stil obscur de arhitectura ce face Romania sa arate ca un ghetou.

 4. Solutiile ar fi:
  1. Ajungerea la un acord cu vecinele pentru ca toate cacaturile alea sa dispara de pe casa scarii – putin probabil
  2. Plangere la Primarie, Asociatia de Proprietari, Pompieri si ISU. Blocarea scarilor este cea mai mare tampenie posibila. Ganditi-va ca explodeaza un apartament sau ia foc o bucatarie si oamenii o iau la fuga pe scari impiedicandu-se de toate borcanasele alea. – multa umblatura+scandal cu vecinii
  3. Vermorel+ierbicid total=silent death – succes garantat.