Iarasi despre sediul Primariei

In ficare an, cam pe la inceput, pe alesii bacauani incepe sa-i doara ficatul constatand ca municipalitatea nu detine un sediu demn de rangul sau. Si incep interminabilele discutii despre noul sediu al Primariei, discutii tot la fel de concludente ca si cele despre sexul ingerilor.

Anul trecut, pe la finele lui ianuarie, Primaria anunta, cu surle si trambite, ca s-a decis sa construiasca un nou sediu in parcarea de la Hotelul Moldova. S-a facut si concurs cu premii in valoare de 10.000 de lei care a fost castigat si platit.

Anul acesta, pe la inceput, consilierii au primit indicatii sa aduca in atentie, din nou, problema sediului Primariei. Dupa cateva discutii menite sa induca in eroare adversarii, s-a ajuns la punctul principal: locul unde doreste actuala administratie sa ridice cladirea.

Ei bine, dupa ani de zile, actuala administratie a ajuns la aceeasi concluzie cu fosta administratie: cel mai bun loc ar fi la marginea Parcului Catedralei, pe locul unde sunt ruinele Teatrului de Animatie.

Acum mai bine de zece ani, primarul Sechelariu, la propunerea unor arhitecti, se decisese sa ridice acolo noul sediu, astfel incat intre Primarie si Catedrala Ortodoxa sa se creeze o piata.

Atunci era mai simplu; intre timp s-a realizat parcul iar o parte din terenuri au fost retrocedate. Terenul pe care se afla fostul Teatru e al Comunitatii Evreiesti, iar mai incolo apartinea, candva, unui om de afaceri.

Ca sa se construiasca acum pe aceste terenuri trebuie intai cumparate, iar pretul zonei este destul de marisor, undeva la cel putin 300 de euro/mp.

3 COMENTARII