Sfânta Ipocrizie

O saptamâna sa mai fi fost prelungita perioada de depunere a cererilor pentru Ora de Religie si se ajungea la un procentaj al elevilor care vor sa studieze acest obiect de 120%

Mai ceva ca la Daciadele de odinioara, mai ceva ca la intrecerile pentru depasirile de plan comuniste, cu acelasi hei-rupism stahanovist al unei epoci pe care o credeam trecute, Sistemul a reactionat fata de defectiunea produsa de Curtea Constitutionala.

Incet-incet incep sa apara marturiile modului in care au fost obtinute cererile: amenintari din partea profesorilor, promisiuni ca toti vor avea media 10, rugaminti, presiuni asupra parintilor…
Da, BOR va raporta, cu mândrie patriotica, faptul ca românii sunt un popor religios desi religiozitatea este doar de parada pentru ca principiile Crestinismului sunt evitate cu grija de cei care se bat cu caramida in piept ca sunt credinciosi.

Lupta pentru adunarea cererilor a devenit o forma fara fond, deoarece elevii nu vor veni la orele de Religie pentru ca simt ei nevoia, ci pentru ca au fost obligati si / sau pentru a obtine usor o medie de 10.

Societatea româneasca a demonstrat ca nu poate discuta cu maturitate chestiuni importante; campania pentru Ora de Religie nu s-a deosebit cu nimic de ultimele campanii electorale, in care s-au aruncat, de-a valma, minciuni, jumatati de adevaruri si sofisme.

Mai mult, unii clerici au semanat voit confuzie si, cu ajutorul unor organe ale Statului, au propovaduit ideea ca decizia Curtii Constitutionale e un atac la radacina crestina a poporului.
Societatea, in sine, nu a observat ca problema nu este una de credinta ci una de drepturi: nimeni nu a interzis religia in scoala, doar s-a reglementat o problema de optiune.

1 COMENTARIU