Campioni la bani pentru biserici

Primaria Bacau ar fi donat, anul trecut, 630.000 de euro bisericilor din oras.

Gandul ne spune ca municipalitatea bacauana se afla pe locul cinci pe tara in privinta sumelor donate lacaselor de cult dupa Primaria Sectorului 1 (3,2 mil euro), CJ Hunedoara (>900.000 euro), CJ Cluj (~800.000 euro) si CJ Harghita (~700.000 euro).

Consiliul Judetean Bacau se afla pe locul 9 pe tara la donatiile catre biserici, cu >480.000 de euro. Spre comparatie, CJ Neamt a donat doar 4.376 de euro in 2014 catre lacasele de cult.

IN acelasi timp, Bacaul este unul din judetele cu cea mai mare depopulare din tara, pentru ca locuitorii sunt plecati la munca in strainatate. Bacaul este orasul cu una din cele mai proaste perspective economice, cu cele mai putine locuri de munca disponibile.

Este orasul in care CET-ul a dat faliment, in care conductele de caldura plesnesc in fiecare zi, lasand mii de oameni sa tremure de frig in apartamente, orasul cu un spital inceput si inca neterminat, cu drumurile pline de gropi, cu o gaura imensa pe post de fundatie pentru o sala polivalenta dar cu multe, foarte multe biserici.

In vreme ce Primaria se plangea ca nu are bani ca sa construiasca niste custi pentru maidanezii adunati de hingheri si, din acest motiv, i s-a interzis sa-i mai adune de pe strazi, institutia impartea bani cu toptanul lacaselor de cult.

Ce s-ar fi putut face cu 630.000 de euro in Bacau?

Multe.

3 COMENTARII

  1. Ai noroc ca nu iti citesc babele blog-ul.
    Asta-i orasul ramas fara elite dar cu o gramada de lichele in administratie.
    N-are cine sa urle si oricum n-ar fi urechi sa asculte. Practica asta nu o sa dispara prea curand. Ai 93% din elevi care vor nota 10 la religie si cate 2-3 biserici intr-un cartier. Vorbim peste vreo 5 ani cand la Narcisa va fi extins terenul bisericii mai spre centrul podului :).