Basescu moare urat

Traian Basescu se comporta ca un boxer pensionar nimerit, prin cine stie ce minune, din nou in ring. Isi aduce aminte miscarile, numai ca nu mai are vlaga si nici nu mai vede bine. Incearca sa mai dea cate un pumn adversarului, dar, ori nu-l nimereste, ori nu are destula putere sa-i trozneasca dintii, asa cum o facea odata…

Episodul cu contractul pe care l-a fluturat zilele acestea emblematic; un contract intre doua companii nu este, in general, public. Dar domnul Basescu doreste sa dea impresia ca inca mai are munitie cu care sa-si improaste adversarii. Ca, desi a negat ca ar fi plecat de la Cotroceni cu documente in laptop, iata, poate sa scoata, la o adica, din joben cate ceva care i se pare compromitator.

Cu toate acestea, se vede ca e dezorientat. S-a prins, in cele din urma, ca ucenicii si-au intrecut maestrul. Ca maniera de a rezolva toate problemele cu dosare, brevetata de el, a fost copiata si perfectionata. Ca nu mai are parghiile necesare si ca latul se strange in jurul sau.

Asa cum, de exemplu, Vantu a fost inchis nu pentru presupusele fraude de care s-ar face vinovat, ci pentru santaj, si Basescu are toate sansele sa fie agatat nu pentru ceea ce ar fi facut cat s-a aflat la butoane, ci pentru o banala, in opinia sa, amenintare.

2 COMENTARII

  1. Marturisesc ca nu stiu ce a fost in capul meu, ce conexiuni s-au facut si cum am ajuns de l-am votat pe Basescu in 2004, ba chiar l-am votat cu un entuziasm de care sincer imi este jena. A, mi-am amintit. Decat sa il votez pe Bombonel, mai bine pe Marinel. Concluzia ? Traim in rahatul asta de tara pentru ca nu avem lideri, pentru ca alegem mereu intre o curva si un talhar, intre un violator in serie si un evazionist, intre doua pramatii, mai bine spus. Iar noi alegem ceea ce credem, pe moment, ca este pramatia mai putin periculoasa pentru interesele noastre mici, imediate.
    Adicatelea ia sa ne punem intrebarea de ce avem mereu de ales intre doua pramatii. De ce ajung ele acolo, pe lista, si nu ajunge nici macar un om integru, cinstit, pus pe treaba, civilizat, educat. Nu cumva noi, astia care nu furam de stingem, din randul carora ar putea oricand sa apara un om de o sute de ori mai competent decat “alesii” de cacao pe care ii avem azi, nu cumva NOI suntem aceia care prin tacere, prin apatie, prin lasitate, lasam ca deasupra sa se adune mizeria, scursorile ?
    Basescu este produsul acestui popor, Razvane. Nu invers. Poporul acesta a nascut si va naste aceste scursori, si poporul acesta care, sa stii, are multe valori – inclusiv morale – este vinovat ca, de pilda, Basescu nu moare frumos, ci o face asa cum stie el si cum place pulimii grobiene, adica sa moara in shantz, cu berea in mana, grohaind, dand din gura, asudand, scuipand si blestemand. Ca un sarpe turbat, Razvan, ca o naparca pe care culmea, noi am cules-o de pe marginea drumului si am pus-o pe gard, sa ne conduca, alaturi de multe, multe alte copitate si nevertebrate care acum se dezic de Basescu, dupa ce ani in sir l-au pupat in cur de nu mai puteau respira.