Cica vom avea sosea de centura

Astazi s-a semnat contractul pentru soseaua de centura a Bacaului. Soseaua asta are o istorie de peste 10 ani, de pe vremea cand in Bacau era Dumitru Sechelariu primar. Atunci s-a itit povestea cu soseaua de centura care trebuia sa fie finantata dintr-un imprumut extern al guvernului.

Numai ca au venit alegerile, Guvernul a fost schimbat si s-a schimbat si primarul si cei aflati la Putere au considerat ca Bacaul nu are nevoie de aceasta sosea. Asa ca au tergiversat treburile pana cand s-a pierdut finantarea.

Apoi, soseaua a devenit motiv de campanie electorala. Prin 2008 venise si ministrul transporturilor, Ludovic Orban, sa inaugureze lucrarile.

Pe urma a venit Boc sa promita ca daca va ajunge presedintele partidului, va face soseaua. A ajuns si treburile nu s-au urnit.

Apoi s-a tinut licitatia. Licitatie cu mare cantec.

Azi Ponta plangea pe umarul companiei turcesti ca a trebuit sa astepte doi ani judecarea contestatiilor, ca romanii sunt invatati sa conteste. Nu a spus nimic de faptul ca firma turceasca a fost cea care a contestat prima, deoarece ar fi fost fost descalificata pentru ca nu a fost de acord sa i se retina 2% in cazul in care, daca va pierde licitatia si o va contesta, i se va respinge plangerea.

Asa ca cele doua firme romanesti ramase in carti au fost descalificate pe motive, se pare, mai mult lingvistice decat economice iar castigatori au fost declarati turcii, desi, a scris presa, pretul lor era cu 90 de milioane de lei mai mare decat a doua clasata.

1 COMENTARIU