Cantecul drujbei

Hotarat lucru, cuiva i s-a pus pata pe copacii din oras, Dupa masacrul din toamna trecuta, taierile de copaci au fost reluate.

Se taie aproape orice. Ca pretext este livrata faza cu pericolul iminent de prabusire a arborelui peste masini si blocuri; dupa ce e taiat copacul: surpriza! Nici vorba de putregai, sectiunea tulpinii arata ca era perfect sanatos.

Vreo 250 de copaci vor fi taiati si la Insula de Agrement, in operatiunea numita de “modernizare”.

Daca modernizare este sa pui beton in loc de iarba si copaci, atunci asta inseamna ca se face acolo.

Pe vremuri, adica acum 15 ani, cand Primaria taia cate 2-3 copaci, se isca revolutie in Consiliul local, se faceam proteste si se alerta presa nationala ca primarul lasa orasul fara spatiu verde.

Azi, baietii din Consiliul local isi zambesc pe sub mustati si se stropsesc la comanda, ca sa nu zica lumea ca fac non-combat…

1 COMENTARIU

  1. Ma uitam aseara pe portiunea de drum din spatele parcului, drumul acela de la gara catre Politie, si m-am scarbit cum arata rigola dinspre calea ferata. Cioturi proaspete si gramezi enorme de vreascuri, de crengi, o mizerie infecta. Mai tarziu, am urmarit ceva din turul Spaniei la ciclism, ocazie cu care am admirat cata curatenie si ce frumos este aranjat totul prin sate, prin orasele, prin localitati care nu sunt in circuite turistice, care se afla departe de autostrazi, dar care au primari si locuitori curati. Ce inseamna sa fii crescut in grajd, si ce inseamna sa ai o educatie.