Cand incepi sa-ti pui intrebari

Incep sa iasa la lumina semnele conflictului. Disparat, la intervale inca mari, dar incepe sa se vada cate ceva: razboiul care se poarta in interiorul sistemului de Justitie.

Conflictul se adanceste dar noua ni se arunca in fata statistici. Deocamdata ni se spune cu binisorul ca Justitia lucreaza pentru tara, ca toti cei care sunt arestati sunt aproape 100% vinovati si nu are rost sa punem intrebari, stiu ei mai bine, procurorii, ce fac.

Si vedem ca oamenii de afaceri sau politicienii sunt saltati si pusi la racoare pana incep sa dea pe goarna. Sistemul nu e nou, dar il credeam ingropat in cartile de istorie.

Cand procurorii se pronunta in acte oficiale pe activitatea judecatorilor care indraznesc sa dea alte solutii decat cele sugerate in rechizitorii, incepi sa-ti pui intrebari.

Cand 10,16 % din cei trimisi in judecata de DNA sunt achitati (fata de o medie nationala de 1,6%), incepi sa te intrebi.

Cand procurorul general cere imperativ un anume vot Parlamentului sau cand acelasi procuror cere sa se renunte la institutia imunitatii parlamentare pe motiv ca incurca Justitia, incepi sa te intrebi profund.

Bine, poporul inca vrea sa vada sange, inca vrea sa-i vada pe aia care erau la Putere cum defileaza cu catuse la maini. Este acelasi popor care se bucura cand mosierii si chiaburii erau arestati, cand patronii de intreprinderi erau lasati fara fabrici, cand dusmanii poporului erau bagati la inchisoare.

Deocamdata, ei vin dupa cei cu bani si functii. Mai vorbim cand o sa coboare stacheta…