Va doresc sa purtati toata viata povara aceasta!

Ieri dimineata, o masina in care se afla un tanar si cu prietena sa s-a rasturnat langa localitatea bacauana Podis. Masina a luat foc si a inceput sa arda rapid.

Cativa soferi au oprit si au incercat sa stinga incendiul cu stingatoarele din masinile lor; pentru ca erau insuficiente, au incercat sa opreasca si alte autoturisme blocand partial strada.

Nu au avut succes; ba chiar s-au trezit si injurati ca ingreuneaza traficul de catre soferii masinilor care se grabeau sa treaca mai departe.

Cei doi tineri din masina au murit arsi de vii. Poate ca nu ar fi avut sanse. Dar poate ca daca opreau si ceilalti soferi s-ar fi putut face ceva.

Solidaritate? Nu in Romania.

Celor care au trecut pe langa acest accident fara sa opreasca le doresc doar sa nu aiba parte de acelasi ajutor cand vor fi in necaz si vor avea nevoie de sprijinul semenilor. Le doresc sa nu nimereasca soferi cu gandul la ghiftuiala care-i asteapta la destinatie. Si le mai doresc sa-si aminteasca pana la sfarsitul zilelor ca ar fi putut ajuta doi tineri care aveau toata viata inainte dar nu au facut-o. Pentru ca n-au vrut.

3 COMENTARII

  1. Este adevarat ca multi dintre noi am uitat de solidaritate. Pentru a civiliza romanul, e nevoie de forta de constrangere (legi, amenzi)… Doar ca uneori, tocmai aceste legi te fac sa eviti sa te implici. Daca gasesti un portofel si mergi sa-l depui la politie, trebuie sa dai cu subsemnatul si, automat, esti suspectat ca l-ai fi putut fura chiar tu! Daca te implici intr-un scandal pe strada incercand sa-l aplanezi, risti sa fii amendat pentru tulburarea linistii! Daca prinzi un hot si ii tragi vreo scatoalca (ala n-o sa stea de prost sa-l predai tu politiei) risti sa fii condamnat la inchisoare…
    Nu caut sa le gasesc scuze celor care nu au oprit sa dea o mina de ajutor, desi va spun din proprie experienta ca stingatoarele auto sunt apa de ploaie in cazul unui incendiu (am patit-o pe pielea mea cand mi-a luat foc un cablu sub capot de la un scurt-circuit)…
    Oamenii se feresc de vizitele facute la Politie! Sau le-a fost teama ca vor ajunge ei in locul victimei in cazul unei explozii!