Despre efecte

Au modificat Codul Muncii pe placul companiilor transnationale si ne-au spus ca, luand drepturile salariatilor, se va produce o explozie de noi locuri de munca.

Au scazut contributiile, gaurind bugetul de stat si au spus ca va exploda piata joburilor.

Acum scad TVA si iarasi ne spun ca va fi o masura buna pentru ca… pentru ca va fi bine si la vara cald.

Toate masurile luate de guvern – fie ca a fost “de dreapta” al lui Boc, fie ca a fost cel “de stanga” al lui Ponta nu au avut ca efect pozitiv decat pentru angajatori; angajatii au ramas de fiecare data cu buza umflata.

“Flexibilizarea” pietei muncii prin Codul impus de Guvernul Boc nu a facut decat sa creasca dependenta salariatului de un angajator; compania poate sa-l incarce pe angajat cu normele pe care le doreste, sa-l munceasca de dimineata pana seara, in weekend, in timpul liber. Salariatul nu poate protesta pentru ca risca sa fie concediat.

Scaderea contributiilor a insemnat doar ca firmei ii raman mai multi bani; diferenta dintre contributia veche si cea noua a ramas in conturi si nu s-a vazut pe piata.

Cat despre reducerea TVA la alimente, sa ne amintim si cum s-a produs cu scaderea TVA la paine. E posibil sa fi avut un oaresce efect in privinta reducerii evaziunii, dar asupra cetateanului efectul a fost aproape zero.

1 COMENTARIU