O lume nebuna

0
24

O adolescenta de 14 ani a fost luata cu forta de agenti federali din scoala in care invata – in orasul mexican Guanajuato si dusa la Houston pentru a fi predata unei femei care sustinea ca este mama naturala a fetei.

Femeia sustine ca adolescenta ar fi fost rapita din SUA in 2007 si dusa in Mexic. Ea a obtinut un ordin judecatoresc care a permis ca fata de 14 ani sa fie luata din orasul in care locuia si adusa in Statele Unite.

Aici, in urma testului ADN s-a constatat ca intre Dorotea García, femeia din Houston si Alondra Luna, adolescenta de 14 ani din Guanajuato nu exista nici un fel de relatie de rudenie.

Tanara a fost repatriata si redata familiei.

Cazul ridica numeroase semne de intrebare, intre care cel mai important este de ce nu s-a facut testul ADN inainte ca fata sa fie smulsa brutal din bratele familiei si duse intr-o tara straina si predata unei persoane necunoscute?

Judecatorul care a semnat controversatul ordin sustine ca nu e datoria sa ceara teste ADN.

“Noi, ca judecători, suntem responsabili doar pentru a rezolva cazul de recuperare a minorului”, a declarat judecătorul Cinthia Elodia Mercado. “Noi nu facem investigații sau anchete”.

Testul ADN a fost facut doar pentru ca opinia publica s-a revoltat dupa aparitia videoclipului cu imaginile in care adolescenta era, practic, rapita de agentii federali.