Despre bauturile acidulate

In materie de bauturi racoritoare, Bacaul pare sa nu cunoasca altceva decat Pepsi sau Coca-Cola. daca te uiti prin magazine, astea doua sunt aproape singurele pe care le gasesti din categoria sucurilor acidulate.

E drept, pe rafturi mai sunt stinghere si cateva bidoane de Mirinda, 7Up sau Kinley, dar la care nu se uita nimeni.

Rar cand vezi cate o Cola Cherry.

Ori bacauanii nu sunt obisnuiti cu alte gusturi, ori producatorii considera ca nu ar putea vinde si altceva.

Acum vreo doi ani, cand am batut Europa pana in Olanda si inapoi, intram in benzinariile de pe autostrada si ma uitam dupa sucurile locale. Am baut ce mi s-a parut mai interesant prin toate tarile si n-a fost o experienta rea. Exista si alte bauturi in afara de cele de tip cola, fiecare tara are cate ceva deosebit, doar la noi parca nu exista un specific national.

Dar nu numai specificul national lipseste (desi braga este o bautura excelenta, pe care o beau de cate ori am ocazia), lipseste orice altceva in afara de cola.

Zilele trecute am gasit, stinghera prin Billa o sticla de suc de visine acidulat produs in Grecia. Mi-a placut dar nu am gasit in Billa de pe Mioritei. In schimb, in Billa de pe Stefan cel Mare nu am gasit Pepsi Ginga, editia de la Campionatul Mondial, care, din pacate, expira la inceputul lunii viitoare si nu cred ca va mai exista vreodata in Romania aroma aceasta…

2 COMENTARII