La altii se poate!

Un pub demolat de un dezvoltator imobiliar va trebui reconstruit caramida cu caramida, in urma deciziei consiliului local Westminster. Pub-ul a fost singura cladire de pe strada respectiva neatinsa de bombe in WW2 si a fost distrus la repezeala pentru a face loc unui imobil de apartamente.

Carlton Tavern era in curs de declarare drept cladire istorica si dezvoltatorul imobiliar, o firma israeliana, a decis ca ar putea pune comunitatea locala in fata faptului implinit, in ciuda faptului ca i-a fost refuzata autorizatia din partea consiliului local pentru a construi apartamente.

Ma gandesc la cate situatii de acest gen au fost si la noi, fara, insa, ca autoritatile locale sa ia o masura de acest fel. Ba, mai mult, cladiri de patrimoniu au fost declasificate pentru a putea fi daramate si a face loc unor ansambluri imobiliare. Nu mai vorbesc de cladirea “Alecsandri” (continui sa sustin ca nu a fost casa in care s-a nascut Alecsandrim insa a fost o casa veche si frumoasa) si care s-a degradat deoarece s-a sperat ca se va prabusi si se va putea construi altceva pe locul respectiv.

1 COMENTARIU