Washington Post: “De ce America sarbatoreste bataia unui copil negru?”

Intr-o tara in care daca iti urechesti copilul ajungi sa-l vizitezi cu program dupa ce ti-l iau Serviciile Sociale, o mama care a tras cateva scatoalce fiului sau a ajuns eroina nationala fiind pe punctul de a fi declarata “Femeia anului”.

Washington Post se intreaba ce e cu aceasta ipocrizie, cum de o natiune a ajuns sa o elogieze pe mama care si-a batut copilul pentru ca participa la protestele din Baltimore?

Ziarul aminteste de miscarea pentru drepturi civile, cand parintii si copiii marsaluiau impreuna cerand egalitate cu albii.

In acelasi timp, Washington Post aminteste de un caz similar, cand un tanar, care a fost batut de unchiul sau pentru implicare intr-o banda, a fost gasit mort.

Dupa ce trece in revista mai multe cazuri in care adolecenti negri au fost batuti in fata presei de parinti sau rude, ziarul concluzioneaza ca celebrarea bataii luate de adolescentul negru reflecta credinta americanilor ca tinerii de culoare sunt in mod inerent o problema, delincventi si scapati de sub orice control.

“Clipul sprijina si ideea ca tatii negri sunt absenti sugerand ca tot ceea ce este nevoie e o mama de culoare care sa scoata diavolii dintr-un tanar furios si totul va fi bine”, scrie ziarul. “Ceea ce este mai deranjant este ca suprematia albilor este lasata in coada de peste. O forta de politie militarizata si rasista nu e o problema. Rasismul sistemic – de la razboiul impotriva drogurilor la la hiper-segregarea din comunitati, nu este o problema. Mesajul care se transmite este: comportamentul adolescentilor negri e adevaratul dusman al pacii”.