Teroristii lu’ peste

Probabil ati auzit de marea tentativa de atac terorist de la concursul de caricaturi din Texas. In afara de faptul ca trebuie sa fii putin nebun sa organizezi un concurs de caricaturi ale profetului Mahomed (e calea cea mai sigura sa zgandaresti niste sensibilitati), ridica niste enorme semne de intrebare desfasurarea atacului propriu zis.

Carevasazica, cei doi “teroristi” vin catre concursul de caricaturi inarmati cu arme de asalt si cu veste antiglont si ranesc un agent de paza neinarmat pentru ca imediat sa fie impuscati mortal de un politist de la circulatie inarmat cu un pistol, care facea ore suplimentare ca agent de paza la eveniment!

Pe bune?! Adica, serios?!

Un Glock 45 contra doua arme de asalt?

Pentru ca lucrurile sa fie si mai complicate, unul dintre “atacatori” era total necunoscut FBI iar celalalt isi declarase adeziunea catre ISIS intr-un tweet inainte de atac. Singurul antecedent era din 2011, cand a fost condamnat la trei ani cu suspendare pentru “declaratii false”.

Nu m-as mira daca intr-o buna zi am afla ca, de fapt, “atacul” a fost pritocit de FBI sau de o alta agentie federala. In fond, Human Right Watch a acuzat FBI ca in multe cazuri a creat teroristii:

“În unele cazuri, FBI-ul a creat teroriști din indivizi care respectă legea, sugerându-le ideea de a lua parte la acțiuni teroriste sau încurajandu-i sa actioneze. Cercetarile au descoperit ca aproape 50 la suta dintre condamnarile pentru terorism dupa 11 septembrie 2001, au fost rezultatul unor cazuri bazate pe informatori. Aproape 30 la suta au fost operațiuni în care informatorul a jucat un rol activ în organizarea complotului” – se arata in raport.