Concurs de anduranta ecvestra in weekend

decebal

Douazeci de calareti din Romania, Olanda si Austria vor participa in acest week-end la un cocnurs de anduranta ecvestra organizat de Clubul Ecvestru Decebal din Bacau. Concursul propriu-zis va avea loc sambata, cu starturi la orele 8.00, 9.00 si 10.00. Intrecerile vor avea loc pe distante de 30, 40, 60 si 80 de kilometri.

Practic, calaretii vor putea fi vazuti toata ziua pentru ca buclele pe care calaresc au intre 15 si 30 de kilometri si trebuie sa faca de fiecare data cate un control veterinar.

“Visul nostru este sa ajungem la Campionatele Mondiale, spune Cezar Ivanof, conducatorul clubului care de la doi sportivi de anduranta anul trecut, a ajuns la 11. Ivanof va participa la proba de 60 de kilometri. Pentru a se califica la Mondiale, o echipa cal-calaret trebuie sa alerge in cinci probe de cate 120 de kilometri in afara tarii.

1 COMENTARIU

  1. Felicit initiativa Dlui Ivanof, foarte frumos ca a readus hipismul in Bacau, dar nu inteleg de ce trebuie sa chinuie el un cal pe 60 de km? Ca nu prea are statura de jocheu…
    Sau vrea sa concureze cu Putin: e jocheu, e motociclist, e pilot, e bucatar… si cine mai stie ce alte talente si-a cumparat!