Ba, Charlie, unde esti?

Interpretarea modernă a legendei Sfântului Gheorghe nu a fost pe gustul locuitorilor foarte religioşi din zonă

Posted by Radio Europa FM on Thursday, 7 May 2015

Va mai amintiti cum va bateati cu caramida in piept acum cateva luni, cand cu Charlie Hebdo? Cum strigati si aparati dreptul la libera exprimare? Cum va strangeati in piete cu afise pe care scria “Je suis Charlie”?

Ei, bine, acum vreau sa va vad! Ca e acelasi lucru: cenzura libertatii de exprimare. Numai ca de data asta este la noi si e vorba de Biserica Ortodoxa.

Hai, sa va vad ca iesiti in strada si aparati libertatea de exprimare, libertatea artistului si, in general, Libertatea!

1 COMENTARIU

 1. N-ai să vezi asta.
  Noi suntem apărători ai orice atâta timp cât se întâmplă la alții.
  Când suntem noi în exact aceeași situație ne amintim subit că avem treburi mult mai urgente de rezolvat…
  „Moderna interpretare a legendei Sfântului Gheorghe nu a fost pe gustul locuitorilor foarte religioși din zona respectivă”, scrie în articol. Probabil la fel cum pensionarii din zona centrală a Bacăului erau deranjați de mitingurile mult prea „gălăgioase” dar nu și de RTH, la care probabil dădeau sonorul pe „mute” în casă…
  Mai departe, „Membrii Consiliului Parohial cred însă că pictura diferă de reprezentarea iconografică tradițională.”
  Deci totul trebuie să corespundă exact picturilor de acum câteva sute de ani. Orice modernizare este exclusă. Dar „vrem o țară ca afară”… cu mentalitate mioritică.
  Da, există liberă exprimare și la noi și în lume, atâta timp cât respecți acele limite ale libertății IMPUSE de câțiva… Ca și porcul, care este liber să se exprime în limitele cotețului…