O tacere suspecta

0
20

tricolor

Parca ne-ar fi rusine. A trecut ziua de 9 Mai si in Bacau parca nu s-a simtit. Macar in anii trecuti se mai misca, se mai facea ceva. Anul acesta, insa, nici steaguri nu am vazut prin oras. Si, totusi, este Ziua Victoriei, ziua in care s-a sfarsit razboiul in Europa si Ziua Independentei. De Ziua Europei nu mai vorbesc.

Altadata, politicienii se inghesuiau sa apara in poze. Ca sarbatoresc, ca sunt in mijlocul poporului. Astazi, cei care nu au dosar si au scapat de catuse, cauta sa se ascunda, sa fie asa, mai “low profile“, sa nu fie luati in vizor.

Si, totusi, a fost Ziua Victoriei. Da, vai, rusii au vrut sa depuna coroane la Monumentul ostasului sovietic din Bacau si autoritatile s-au ascuns. I-au impins in fata pe veteranii de razboi, sa depuna ei coroane impreuna cu reprezentantii Ambsadei Ruse. Pai, cum sa fie vazute autoritatile bacauane alaturi de rusi? Sacrilegiu! Asa, ca de frica sa nu ramana fara autoritate, autoritatile s-au ascuns.

A fost si Ziua Independentei. Ziua in care a fost proclamata Independenta in Parlamentul Romaniei. Dar, probabil ca nu mai conteaza, deoarece, astazi, nu prea avem ce independenta sa sarbatorim.