Vrem o tara ca afara da’ s-o faca altii

o-tara-ca-afaraDaca-l intrebi pe roman daca vrea sa aiba o tara civilizata, curata, frumoasa, corecta, in care sa se simta bine si sa-i placa sa munceasca, in 99,99 la suta din cazuri vei primi raspuns afirmativ.

Da, romanul vrea toate astea si poate si mai multe. Vrea o tara ca afara, da’, daca se poate, sa nu fie pus el la munca pentru asta. Sa nu ridice el hartia pe care a aruncat-o pe trotuar, sa nu traverseze doar pe la trecerea de pietoni si doar pe verde, sa nu dea muzica la maxim in masina sau in casa, sa vorbeasca frumos cu toata lumea.

Daca e automobilist, romanul va spune ca nu mai vrea sa fie pandit de politistii de la circulatie, dar nu ar ridica in ruptul capului piciorul de pe acceleratie si nu ar lua taxiul dupa ce a baut la club sau la crasma. Daca-i spui sa nu mai treaca peste linia continua, se zburleste la tine: DA’ TOATA LUMEA FACE ASTA!

Sigur ca toata lume aface asta din moment ce te vede pe tine ca o faci.

Intre dorinta si putinta este cale lunga. Dar, cum spune un proverb chinezesc, un drum foarte lung incepe cu primul pas. Daca vrem o tara ca afara, trebuie intai sa incepem sa ne schimbam noi.