Cate sageti poti trage cu un arc electric?

gara-5Cel putin trei adolescenti au fost electrocutati in ultimele zile, unul dintre ei decedand, dupa ce s-au urcat pe vagoanele de tren oprite in gari. Un baiat de 15 ani se zbate intre viata si moarte dupa ce s-a electrocutat la Lugoj, o fata de 18 ani a murit deja la Iasi, in vreme ce prietena ei, cu care se catarase pe un vagon ca sa-si faca poze, a scapat mai usor.

Stim ca adolescentii au o energie aparte si tot felul de idei; nu este de blamat ca fetele au incercat sa-si faca poze pe un tren; e de blamat faptul ca dupa atatia ani de scoala nu au stiut ca nu e necesar sa atingi un cablu de inalta tensiune ca sa te curentezi si ca un arc electric te poate ucide foarte usor.

Acum cativa ani, in Bacau, o adolescenta care mersese sa-si fac apoze pe linia ferata a fost surprinsa de un tren pe un pod. Suflul produs de trecerea trenului a aruncat-o intr-o balustrada si a murit.

Copiii invata atatea prostii la scoala dar nu invata chestiuni simple. Cum sa se fereasca, cum sa previna, ce se poate intampla daca…

2 COMENTARII

  1. Prin anii 90 mai existau niste campanii de informare asupra diverselor pericole sau norme de igiena alimenara, s.a.m.d.
    Imi aduc aminte cum clasele mai marti erau stranse in sala mare unde se viziona aceste filme.

    Desi filmele erau vechi, filmate probabil prin anii 80 sau ceva de genul, reprezentau o forma buna de a atrage atentia elevilor asupra unor riscuri.