Ba, voi sunteti nebuni!

urziciCaravasazica, Guvernul a decis sa faca ordine (si) in piete, inlocuind certificatele de producator cu atestate, care, printr-o procedura birocratica mult mai complexa, ar trebui sa demonstreze ca posesorul chiar este cel care a cultivat cartofii scosi la vanzare, si nu este doar un intermediar.

Toate bune si frumoase doar ca procedura de emitere a atestatului de producator costa 80 de lei. 80 de lei la tara este o suma importanta. E cam o treime dintr-o pensie. Cati cartofi trebuie sa vinzi ca sa obtii acest document?

Obisnuiti sa lase o astfel de suma doar pentru o cafea si un croissant, initiatorii actului normativ nu au luat in seama realitatea de la tara.

Ca sa nu mai vorbim despre prevederea absolut tampita ca, pentru a putea vinde floare de tei sau urzici, taranul trebuie mai intai sa faca un curs de calificare pentru ca nu se poate da atestat de producator pentru ceva ce nu-i creste in batatura.

Ba, voi sunteti tampiti! Curs de calificare pentru culesul urzicilor? Pentru ca sa vanda taranul ciuperci in piata voi ii cereti sa aiba diploma? Da’ voi ati facut, ma, un curs ca sa guvernati? V-a cerut, ma, cineva diploma de competenta cand ati ajuns ministri?

Sinistrilor!