Cabinetul de recuperare medicala Physio Kinesis

0
110

cabinet-1

De curand, pe strada Ionita Sandu Sturza, din Bacau, a aparut, la numarul 52, cabinetul de recuperare medicala Physio Kinesis, unul dintre putinele cabinete de acest fel inscrise in registrul cabinetelor medicale si autorizate sanitar din oras.

Cabinetul este specializat in recuperarea medicala atat post – traumatica cat si preventiva dar si pentru sportivi inainte si dupa competitii.

Ce il deosebeste de alte cabinete este dotarea.

tcare

In primul rand, aparatul TCARE – Transfer Energetic Capacitiv-Rezistiv, cel mai performant din zona Moldovei. Acesta combate durerile, contracturile si intinderile musculare, creste elasticitatea tesuturilor, creste metabolismul celular si activeaza procesele de cicatrizare, regenerare, stimuleaza imunitatea, asigura refacerea rapida a lziunilor tendinoase, ligamentare, musculare si creste viteza de absorbtie a edemelor si hematoamelor.

Practic, aparatul scurteaza timpul de recuperare, jumatate de ora cu acesta inlucuind un tratament de patru ore cu aparatura clasica.

GPS – Global Postural System – este un ansamblu de diagnosticare complexa, neinvaziva si fara iradiere. Cu acesta se pot diagnostica piciorul plat sau scobit, asimetria centurilor scapulare si/sau pelvice, hiperlordoza si / sau hipercifoza, dispozitia asimetrica a tesuturilor adipoase si a tesuturilor moi, circulatia venoasa si limfatica defectuoasa.

Acreditarea pentru utilizarea GPS este unică în România si a fost obtinută în urma trainingului cu Stef Harley (Chinesport principal clinical trainer and master; Expert in posture reeducation, prevention & rehabilitation, Performance optimization).

“Este foarte important ca fiecare copil, începând de la vârsta de trei ani, să facă un examen podoscopic. Mersul corect la această vârsta previne aparitia tulburărilor de aliniament la nivelul coloanei vertebrale la pubertate si adolescenţă (cifoză, scolioză, lordoză etc.). Dacă totusi copilul are una dintre aceste tulburări, depistarea precoce şi un program de recuperare adaptat până la 17-18 ani va duce la reducerea considerabilă a disfunctionalitătilor”, spune Catalina Marchis, chinoterapeut principal.

[wonderplugin_gallery id=”5″]