PR cu alocatia copiilor

8
14

alocatie-copii-baniInternetul s-a trezit din amortire. Un val de mandrie a cuprins facebookul. Pe twitter s-a lasat cu suspine.

S-au dublat! Alocatiile copiilor s-au dublat in urma luptei fara odihna a Opozitiei, luminata sa-i fie fata!

Acum, dupa ce o sa ne trezim din euforia asta de prost gust, sa ne intrebam cateva lucruri simple:

– cu ce va ajuta un copil dintr-o familie saraca dublarea de la 42 la 84 de lei a alocatiei?

– din ce surse se va face aceasta dublare de vreme ce promotorii acestei initiative au evitat sa prevada acest lucru, desi era o etapa obligatorie in procesul legislativ?

– cum se face ca aceleasi persoane care faceau spume la gura in campanie despre “asistatii social” si despre “pomenile electorale” si-au schimbat opinia?

Nu zic ca alocatia nu trebuie marita; ba chiar ar ajuta daca ar fi majorata de zece ori. Dar, avand in vedere intrebarile de mai sus, rezulta ca toata aceasta actiune a fost doar una de PR politic.

8 COMENTARII

 1. VORBESTI SERIOS????
  Sa presupunem o familie cu 2 copii ai caror parinti lucreaza pe salariul minim. dublarea alocatiei e o chestie importanta pentru bugetul familiei!
  Parlamentul are rol Legislativ si guvernul are rol Executiv. Daca nu e in stare sa gaseasca bani de alocatii, se gasesc intotdeauna coli A4 pentru demisii.
  Alocatiile de crestere a copiilor NU sunt ajutoare sociale si nici pomana electorala de moment ce masura este universala.
  De data asta ai fost mult prea partinitor cu guvernul.

 2. Bogdan, am impresia ca traiesti putin in alta lume.

  In primul rand, legea spune clar ca atunci cand o initiativa legislativa are ca finalitate cresterea sau acordarea unor drepturi banesti, initiatorul trebuie sa specifice clar sursa fondurilor. Iar masura este logica: in caz contrar s-ar apuca toti parlamentarii sa scrie legi de genul acesta obligand Guvernul sa gaseasca surse de finantare ca de aia de Guvern, dupa cum ai spus.

  In al doilea rand, iti recomand sa citesti mesajele liderilor PNL si PDL din campania electorala precum si mesajele “tinerilor frumosi” de pe facebook, ca sa vezi cum toti criticau masurile sociale adoptate sau pe care avea intentia sa le adopte Guvernul si spunea ca-s “pomeni electorale”.

  Poate tu uiti, poate altii au uitat. Eu nu am uitat si asta ma face sa consider, in continuare, ca masura e doar o alta golaneala electorala, similara cu cea a dublarii salariilor profesorilor de acum cativa ani.

 3. Masura cu alocatiile vine ca UN AMENDAMENT la o lege propusa de PSD pentru schimbarea unor criterii privind ajutoarele sociale. Daca PSD, care guverneaza in prezent, nu poate sa sustina masura, intrebarea mea este: de ce au sustinut amendamentul?
  Pomenile electorale, in acceptiunea mea, sunt masurile menite sa incurajeze votul celor care primesc aceste baneficii, in marea lor majoritate cu caracter temporar si adresate anumitor clase sociale (pensionari, someri, profesori). Marirea alocatiei este o masura universala si se acorda tuturor parintilor. Personal cred ca familiile cu copii minori sunt mai multe decat cele fara copii sau cu copii majori.
  Uite: “Secretarul de stat în Ministerul Muncii Codrin Scutaru a spus, în plen, că au fost mărite alocaţiile la mai multe categorii, şi atunci când Guvernul găsi sursa de finanţare pentru a mări alocaţia la toţii copii o va face.” Asa e pomana electorala, sa maresti selectiv.

  Asta cu alocatiile e ca si cum micsorarea CASS sau CAS ar putea fi considerata pomana electorala. Hai Razvan, las-o jos ca aici nu ai dreptate nici intr-o mie de ani.

 4. Bogdan, se pare ca nu reusesti sa intelegi politica romaneasca. Sau nu vrei.

  Poti sa definesti cum vrei tu “pomana electorala”, nu te intreaba nimeni. In campania electorala termenul a fost folosit pentru a defini orice ajutor de orice natura acordat de guvern. Si, da, si alocatia a fost inclusa de actualii lideri ai Opozitiei la categoria “pomeni electorale”.

  De aia zic ca e doar o actiune politica. Chiar una ipocrita.

  In rest, nu ai spus nimic de faptul ca initiatorii masurii nu au specificat sursa fondurilor necesare pentru finantarea aplicarii acestei masuri.

  Iar, un alt motiv pentru a declara acest vot drept unul ipocrit.

 5. Tu zici ca aceasta crestere nu ajuta pe nimeni. Eu zic ca ajuta pe foarte multi. Tu zici ca e pomana electorala, dar eu ma uit in Romania si nu vad alegeri. Tara nu poate sa ramana paralizata dpdv al masurilor sociale si fiscale de orice tip ar fi ele doar pentru ca cele benefice populatiei pot fi catalogate ca pomeni electorale.
  De ce de ex scaderea TVA la alimente nu e pomana electorala? A venit cineva sa arate cu cifre exacte cum se va gestiona masura? Dar aia cu CAS-ul? Iti amintesti episodul “meteo”? 🙂 Aia n-a fost pomana electorala? Eu n-am vazut sa scada drastic somajul in tara dupa reducerea CAS.