Cu ZOE prin oras

Cu Renault ZOE (ZerO Emisii) FOTO: Liviu Terinte
Cu Renault ZOE (ZerO Emisii) FOTO: Liviu Terinte

Pe vremuri, hat inainte de 1989, prin Gara Bacau circulau niste masinute galbene care carau colete printre calatori, catre vagoanele postale. masinutele alea nu faceau nici un fel de zgomot cand treceau pe peroane, motiv pentru care se auzea tot timpul claxonul cu care soferii lor incercau sa-i atentioneze pe calatori.

Acelasi lucru si cu Renault ZOE, cea mai in voga masina electrica a momentului, si care oate fi testata pana duminica in Bacau, la caravana Dedeman din parcarea Arena Mall.

Evident, primul soc in momentul in care m-am urcat in masina a fost sa descopar ca iar lipseste o pedala. ZOE este dotata cu cutie de viteze automata, nu are cheie, are card si buton de start/stop. Are aer conditionat si geamuri electrice, si este extrem de silentioasa, drept pentru care, nu auzi nici un zgomot cand merge. In cazul in care nu ai pornit, de exemplu, sistemul multimedia.

Oricum, experienta condusului Renault ZOE este interesanta, pentru ca singurul zgomot pe care-l auzi este cel al semnalizatorului. Dar si ala destul de incet.

Din acest motiv, constructorul a introdus niste sunete inregistrate care se difuzeaza in niste boxe pentru a atentiona trecatorii.

Masina seamana cu noul Clio, are cinci locuri, o viteza de maximum 135 km/h si o raza de actiune intre 100 si 150 km, in functie de stilul de condus. Masina are, insa, un sistem de condus ECO, prin care este economisita energia (scazand viteza) care extinde autonomia pana la 210 km.

Pare o masina slaba, dar nu este; daca nu te uti la kilometraj, nu-ti dai seama cand ai ajuns la 60-70 km/h, ceea ce, in oras, nu e deloc recomandabil. Acceleratia este rapida, servodirectia de mare ajutor iar consumul este undeva in jur de cinci lei la suta de kilometri.

Puteti face drive-testul cu ZOE pana duminica inclusiv. Sau, daca preferati modelul Twizzy, si acesta este disponibil pentru o plimbare.

[wonderplugin_gallery id=”6″]

2 COMENTARII