Logica

ponta-gaze

Presedintele Iohannis ii cere premierului Ponta sa demisionze pentru ca DNA l-a acuzat de anumite fapte de coruptie.

Asta inseamna, logic, ca oricine este acuzat de procurori, trebuie sa-si piarda functia publica pe care o ocupa.

Or, domnul Iohannis a fost nu doar acuzat dar si trimis in judecata si doar niste manareli foarte complicate l-au salvat de condamnare; dar asta e deja alta discutie.

Prin urmare, potrivit logicii domniei sale, in momentul in care procurorul a semnat actul de incepere a urmaririi penale a lui Klaus Iohannis, acesta trebuia sa demisioneze din functia de primar al Sibiului si sa se abtina de la candidatura pentru functia prezidentiala.

Ca doar era acuzat!

Ceea ce nu s-a intamplat.

Cum am mai spus-o si in campania electorala, Ponta nu era potrivit nici pentru presedintie, nici pentru functia de premier. Asta nu inseamna, insa, ca Iohannis era mai potrivit sau ca “noul PNL”, in spatele caruia ranjesc fostii lideri PDL ar merita sa detina puterea absoluta.

Suntem intr-un timp in care luptele pentru putere se poarta cu toate armele. Prin urmare, impartirea Puterii intre mai multe haite e singura garantie ca lucrurile nu vor degenera.

2 COMENTARII

  1. Iohannis se jura ca n+a fost urmarit penal cand era primar. Treaba e destul de neclara. Ar fi interesant s+o clarifice cineva. Chiar si asa, daca el ii pretinde lui Ponta o demisie de onoare putea sa+si dea si el o demisie de onoare chiar daca legal nu i+o cerea nimeni atunci cand a fost implicat in procesele declansate de ANI.
    ”’
    Profitând de ambiguitatea menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia în jurul acestui proces, Klaus Iohannis a declarat azi, 20 martie 2014, că nu este urmărit penal, deşi recunoaşte că a dat cu subsemnatul pe la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (http://www.agerpres.ro/justitie/2014/03/20/update-iohannis-eu-nu-sunt-urmarit-penal-12-48-39) Domnul primar şi fost viitor prim-ministru nu a spus în ce calitate a dat declaraţia în cauză, fiindcă la Parchet nu sunt decât două variante: martor sau învinuit. Ori, din moment ce acel dosar a fost deschis ca urmare a acuzaţiilor de conflict de interese aduse de ANI lui Iohannis Klaus Werner, e greu de crezut că a dat declaraţii în calitate de martor! – See more at: http://www.ziaristionline.ro/2014/09/11/mincinosul-corupt-klaus-iohannis-un-prezidentiabil-doar-de-forma-este-incompatibil-si-urmarit-penal/#sthash.7YiKsEO1.dpuf