Bocitoarele angajate de presa mondena

Cand este vorba sa fie ilustrata o stire despre moartea cuiva, de preferinta artist cunoscut, presa mondena romaneasca apeleaza la bocitoare.

Mai precis, la o poza care infatiseaza niste tinere care bocesc. publicatia respectiva ilustreaza stirea dar nu spune ce e cu poza, lasand sa se inteleaga ca ar fi vorba despre fanii artistului respectiv.

De fapt, imaginea reprezinta cateva tinere care plang de bucurie ca l-au vazut in carne si oase pe… Justin Bieber:

bieber

1 COMENTARIU

  1. Tu stii foarte bine cum se aleg pozele atunci cand ilutrezi un material. Problema din presa romaneasca este de organizare si de competenta. Normal ca un redactor care scrie nu terbuie sa fie neaparat si un bun ilustrator, si e normal ca poza sa fie aleasa de altcineva. Acel altcineva este Secretarul de Redactie, care DUPA ce a citit textul si ainteles mesajul, acceseaza baza de date foto si isi face o suma de propuneri, cinci minimum, pe care le prezinta redactorului de editie. Ala alege una, dar numai IMPREUNA cu redactorul foto sau cun un tehno, dupa caz, care spune daca poza aleasa are catacteristicile tehnice necesare ca sa umple spatiul. SR intervine iar aici, pentru ca asezarea in pagina a pozei ii apartine. Dupa procesarea foto, poza este inserata. La fel e si in mediul virtual, numai ca foamea e mare, la noi toti se pricep la toate, iti pleaca redactorii pentru ca nu i-ai platit de trei luni de zile ? Nicio problema, nenicule, gasesti pe strada zece redactori, proaspat absolventi de opt clase primare, lasa ca invata ei sa scrie ! Astia aleg, implicit, ilustrarea foto a articolelor, asa ca sa nu ne miram cand dai peste tampenii de genul celor prezentate. Razvan stie toate astea, dar nici el, nici altii care stiu presa nu pot rezolva singuri problema crasei incompetente din acest domeniu de activitate.