Despre sex si educatie. Si despre consecinte

orfelinatul_groazeiPentru cei care au deschis televizoarele mai tarziu sau au fost nascuti dupa 1989, e necesar sa reamintim cateva aspecte care tot sunt uitate.

Ascunderea gunoiului sub pres nu a ajutat niciodata societatea; faptul ca inainte de 1989 avortul era interzis, ca nu se aborda niciodata problema sexualitatii, ca nu erau mijloace de contraceptie nu a impiedicat lumea sa faca sex. Si, cand doua persoane fax sex, de obicei se intampla sa se ajunga la o sarcina.

Iar inainte de 1989 multe din aceste sarcini nu erau dorite. Asa s-a ajuns la suprapopularea orfelinatelor, iar conditiile proaste din aceste institutii, combinate cu subfinantarea si lipsa de interes pentru copiii internati in acestea au creat o faima deloc buna Romaniei. Am spus si de infectarea cu HIV? De bolile transmise pe care sexuala?

Asa ca, baietii si fetele care ati semnat prostia aia de petitie prin care cereti Ministerului Educatiei sa interzica educatia sexuala in scoli si, in schimb, sa propovaduiasca abstinenta pana la casatorie, luati hartia aia si v-o bagati undeva.

Ca vreti sau nu vreti voi, ca va voi sau nu Ministerul, se va face sex. Si se va face neprotejat, fara sa se stie riscurile si fara sa se cunoasca implicatiile. Si se va ajunge iar la avort, avort pe care tot voi il blamati si-l doriti interzis pe motive de constiinta.

Sa recapitulam: educatie sexuala nu vreti, mijloace contraceptive – nu, avort – nu, sex – nu, pana la casatorie.

E foarte bine. Daca nu le vreti, nu le folositi.

E atat de simplu!

1 COMENTARIU

 1. Eventual o să li se explice la orele de religie cum vor arde în focurile iadului dacă fac sex înainte de căsătorie… Iar DUPĂ căsătorie, când mulți vor constata că nu sunt compatibili, vor îngroșa statisticile despre divorțuri. Iar unii – catolicii – vor fi nevoiți să „coabiteze” fiindcă religia le interzice divorțul.
  Mă cutremur când văd prin reviste sau pe site-uri specializate în probleme de sexualitate (deci NU mă refer la cele porno) întrebări de-ale tinerilor de 16-17-18 ani de genul „pot rămâne însărcinată dacă am făcut sex oral?”
  Iar când fata vine acasă „cu burta la gură” sau băiatul cu vreo BTS pe care nici nu mai știe de la cine a luat-o părinții sar de cur în sus. Dar oare ei i-au explicat vreodată copilului ce și cum?
  Ca de obicei, „se aruncă mâța” de la unii la alții, dar tot nu se ajunge la o concluzie clară.
  Părinții spun că Școala trebuie să-i educe pe copii, Școala spune că ȘI părinții trebuie să se ocupe de educația lor, iar peste toate mai sare și Biserica și spune că trebuie educați de ea. Creștinește. Neapărat.
  Cert este că TOȚI sunt de acord să-i învețe pe copii chestiuni absolut abstracte despre sfinți, îngeri, Rai, Iad, rugăciuni și alte cele, dar nici unul nu dorește educarea acestora pentru chestiile absolut lumești. Pentru REALITATEA crudă a lumii în care trăim.
  Iar rezultatul este, din păcate, foarte vizibil. Și crunt.