O criza de ipocrizie

11
21

Ani de zile au curs tone de cerneala pe subiect; ONG-uri si Guverne au spus raspicat ca este o problema, au vorbit despre situatia copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate, despre faptul ca nu are nimeni grija de ei si ca, din lipsa de supraveghere multi o iau pe drumuri gresite.

Societatea ajunsese la un consens: trebuie facut ceva pentru ca nu se mai poate: copiii cresc fara mama si / sau fara tata, cu prea multi bani de buzunar trimis ca o compensatie de catre parinti si, din acest motiv, o luau aiurea pe etnobotanice sau pe alcool.

Si vine un ministru si spune acelasi lucrui dar cu vorbe oleaca mai bolovanoase.

Iar societatea sare in sus ultragiata: cum si-a permis un ministru sa vorbeasca asa urat despre minunatii nostru copii care sparg banii in baruri si cluburi si care n-au nici un chef de scoala? Ce oroare, crima de les-majestate, parol!

In loc sa va enervati si sa puneti botul la toate manipularile astea ieftine (apropo, mai vorbeste cineva de Ponta si problema juridica?!), mai bine faceti o pauza de gandire, ca nu doare!

11 COMENTARII

  1. De ce socanta? Cunosc cateva cazuri foarte interesante in care nevsta plecata la munca in strainatate i-a transmis sotului sa n-o mai caute ca si-a gasit un barbat nou si ca n-o mai intereseaza nici copiii si ca n-are decat sa-i creasca. Sau, invers, cazuri in care nevestele ramase acasa au decis ca nu mai pot astepta sotul plecat la munca si ca e momentul sa inceapa o viata noua…

  2. N-am deschis eu subiectul. Nu am de ce sa definesc nimic. Dar, ca sa nu spuneti ca ma ascund dupa deget, una din definitiile de dictionar ale cuvantului “curva” este cea de “femeie adultera”. Asta conform Dicționarului etimologic român si Dicționarului de argou al limbii române.

  3. Sunt surprins sa citesc articolele de pe blogul tau. Nu credeam ca oamenii normali la cap mai au curaj sa scrie ce gândesc. Sunt de acord cu acest articol, cel despre parlamentarism si cel despre tinerii din centrul vechi. In plus, te felicit pentru curajul de a spune aceste lucruri. Mie mi se pare ca daca mergi impotriva curentului in Romania, esti mancat, nu de politicieni, ci de oameni. Ceea ce e foarte trist.
    Eu sunt de parere ca aceasta tara primeste exact ceea ce merita. Iar clasa politica este oglindirea cea mai fidela a populatiei.

  4. Este multa dreptate in articol, insa pe mine m-a deranjat generalizarea pe care ministrul rus a facut-o. Lucrez in invatamant, in mediu rural si am multi elevi care au parinti in strainatate si care n-au devenit golani, am colege, rude sau prietene cu sotii in strainatate care n-au devenit curve, Am in schimb situatii in care aceste lucruri au devenit realitati cu ambii soti acasa.