Pe cine incurca democratia?

De vreo 15 ani se produce un continuu atac la adresa parlamentarismului in Romania; ni se inoculeaza ideea ca parlamentarii nu sunt decat niste porci care dorm toata ziua in loc sa “munceasca”, si care, in general, sunt degeaba si poate ne-ar fi mai bine fara.

Nu este zi in care sa nu vad pe retelele sociale tot felul de poze cu insi care motaie in niste scaune: cei care le distribuie spun ca sunt parlamentari care dorm in post si care ar trebui impuscati, arsi pe rug, pusi pe gratar, etc.

Ultima poza care circula nici macar nu e de la noi; e din Parlamentul maghiar, semn ca si prin alte parti se incearca aceeasi abordare.

Pentru ca nu credeatio ca este doar o coincidenta sau actiunea unor umoristi anonimi…

Incetul cu incetul ni se induce ideea ca democratia parlamentara este o alegere gresita, un drum care nu duce nicaieri intr-o tara ca Romania si care, pe deasupra, mai costa si mult.

In ultimii ani s-au vazut tot mai des atacurile la adresa sistemului parlamentar; in media, pe retelele sociale, la nivel de zvonistica; chiar unii intelectuali de seama au inceput sa induca ideea ca, decat cu un parlament ales de toti prostii, mai bine lasam legiferarea pe seama unor initiati din randul elitelor care sa decida ce are nevoie poporul.

Si asta nu e nimic. Sa fiti atenti la Strategia pentru Siguranta Nationala. Pana acum am boierit. Deacum incolo, insa, ne intoarcem la “vremurile bune” dinainte de 1989.

Pauza s-a terminat, capul la fund!