Imi pare rau, nu scriu la comanda!

O seama de persoane au impresia ca pot comanda ce sa scriu pe blog. Ca daca bat din palme si spun “nu mai scrie de aia sau de aia” eu o sa ma execut frumos si o sa le fac pe plac.

Sau, si mai rau, au impresia ca daca nu le impartasesc opiniile inguste si incerc sa vad mai departe decat ceea ce ne prezinta oficial onor’ Guvernul, Presedintele, Parlamentul sau alte institutii, ma compromit.

Mie, sincer, imi pare rau de voi. De faptul ca nu puteti vedea mai departe de explicatia oficiala. De faptul ca inghititi toate gogosile servite de purtatorii de cuvant sau de alti oficiali. De faptul ca nu sunteti in stare sa vedeti “the big picture” si nici nu vreti sa o faceti deoarece v-ar strica imaginea despre lume.

Dragii mei, faptul ca liderii pe care i-ati votat va spun ca peretele in fata caruia sunteti este alb, nu inseamna in mod obligatoriu ca asa si este. Daca stati cu spatele la perete, nu o sa stiti niciodata care este culoarea peretelui pentru ca este foarte posibil ca politicianul respectiv sa va minta.

Realitatea este complexa si faptele sunt manipulate de mii de factori interesati; sa nu crezi tot ce ti se spune si sa verifici faptele din cat mai multe surse este obligatoriu.

De aceea spun inca o data: imi pare rau ca nu va convine ceea ce scriu, insa, atunci cand scriu am argumente pentru ideile expuse. Nu onomatopee, nu invective. Si imi asum ideile. Nu scriu cu pseudonim, ma semnez clar la fiecare articol.