In oglinda

comunism-lupta-de-clasaSocietatea romaneasca trece printr-o criza de proportii si nu este vorba despre o criza economica. E mai mult, este o criza identitara. Nu stim incotro mergem, nu stim ce dorim de la viitor.

Daca analizam putin lucrurile, suntem intr-o ipostaza similara celei de la inceputul anilor ’50. Doar ca lucrurile sunt in oglinda.

Atunci, ni se spunea ca salvarea vine doar de la URSS; astazi, suntem invatati ca doar cu SUA ne va fi bine.

In anii ’50, valul de arestari anesteziase poporul; astazi e la fel, chiar daca motivele par sa fie diferite. Totusi, atunci au fost arestati politicieni pentru a nu exista opozitie fata de transformarile politice si sociale impuse de URSS. Astazi, desi, aparent este o campanie anticoruptie, distrugerea clasei politice are ca scop sfaramarea oricarei impotriviri fata de transferul de suveranitate catre forte externe.

Daca, in anii ’50, criticai situatia politica, erai etichetat ca dusman al oranduirii, anti-sovietic si veneau tovarasii cu Volga neagra si te ridicau; astazi, daca indraznesti sa ai alta opinie decat cea indusa de canalele media oficiale, esti etichetat ca pro-rus si esti amenintat pe Internet.

1 COMENTARIU