Ce fumeaza liberalii?

PSD a decis sa-si retraga consilierii din CL Bacau, dupa ce a constatat ca acestia votau tot timpul cu PNL. Bine, asta o spunem noi, PSD spune ca demisia celor doi consilieri a venit ca urmare a neaprobarii unui proiect prin care se propunea ca un bloc construit pentru cadrele medicale ale spitalului municipal ce sta nefolosit de cativa ani buni sa fie utilizat pentru adapostirea medicilor de la Spitalul Judetean.

Reactia PNL la demisia / demiterea consilierilor PSD este antologica si, probabil, isi va gasi locul intr-o galerie a monumentelor de prostie politica.

Sa le luam pe rand. Ce zice comunicatul:

Această demisie nu afectează în niciun fel funcționalitatea Consiliului, cei 2 consilieri locali neavand niciun fel de activitate în ultimii ani. Gestul demisiei este, de fapt, recunoașterea faptului că PSD nu e în stare să-și aducă vreo contribuție concretă la proiectele desfășurate de administrația locală în beneficiul băcăuanilor.

Intr-adevar, demisia celor doi consilieri nu afecteaza functionalitatea CL Bacau. Cat despre lipsa de activitate, daca as fi PNL, nu as deschide subiectul. Pentru ca daca ma uit la activitatea consilierilor PNL, nu cred ca o sa am ce vedea.

Iar despre activitatea desfasurata de administratia locala in beneficiul bacauanilor, eu zic ca semnatarii comunicatului (care or fi nu stim, ca au dat-o anonima) sa mearga putin pe strazile Milcov, IL Caragiale, Stefan cel Mare.

Mai departe, comunicatul este apoteotic:

Această demisie reprezintă și o perdea de fum aruncată de către P.S.D., pentru a distrage atenția băcăuanilor de la gravele probleme de la nivel național: dezastrul din domeniul absorbției fondurilor europene, scăderea dramatică a investițiilor, lipsa locurilor de muncă, realități care nu mai pot fi ascunse pentru multă vreme. Toate acestea sunt cauzate în cea mai mare măsură de proasta guvernare, ce a izolat Moldova și județul Bacăul din punct de vedere economic.

Vasazica, avem un oras facit vraiste de administratia locala, primar acuzat de coruptie, contracte care nu s-au mai dus la sfarsit, o sala polivalenta ale carei temelii ruginesc, un spital municipal care se construieste de doua legislaturi si nu se mai termina. o sosea de centura inaugurata de Ludovic Orban in campania electorala acum opt ani si care n-a inceput sa fie construita nici acum, o aductiune de apa care se sparge cand ti-e lumea mai draga, si alte 1000 de probleme provocate de administratia PNL a orasului. Si vine PNL si spune ca totul e din cauza ca guvernul face si drege.

E absolut minunat! Cineva nu si-a luat medicamentele.

Finalul este absolut demential:

În măsura în care PSD este cu adevărat interesat de soarta băcăuanilor, a medicilor, profesorilor și tuturor celor care contribuie activ la dezvoltarea județului Bacău, ar trebui să nu se opreasca aici, ci să meargă până la capăt: Demisia consilierilor județeni PSD, împreună cu președintele Consiliului Județean, Dragoș Benea.

Nu mai comentez ca merele n-au legatura cu perele.

Ce vreau sa subliniez e ca, iata, deja se simte ca “noul PNL” si-a intrat in paine. Comunicatul pare scris de cineva venit de la PDL. Numai un pedelist ar fi avut talentul de a acuza adversarul politic de lucruri pe care le-a facut chiar el. Sa recunoastem: tupeul este la el acasa. Si e gretos.

Acum, social-democratii sa nu se impauneze. parte din aspectul dezolant al orasului li se datoreaza. Au votat cot la cot cu PNL toate prostiile in CL, n-au vrut sa ia in considerare nici o critica, au facut misto de cei care aveau alte opinii. Sa nu incerce PSD sa se delimiteze de ceea ce a facut PNL in Bacau! Ca ne uitam pe procesele verbale si vedem cum s-a votat.

Concluzia este simpla: PNL, PSD, aceeasi mizerie.

1 COMENTARIU