Cum a avut Karpen o rata de promovare mai mare decat Colegiul de Arta

O surpriza care nu este deloc o surpriza. Doar o manipulare.

Pentru ca, sa recunoastem, un procent de promovare al Bacalaureatului de 95,27% (mai mare decat, de exemplu, Colegiul de Arta – 93,10%) in prima sesiune este imens pentru Colegiul Karpen, care, anul trecut era pe la 60%.

Dar, asa cum am mai povestit si in anii trecuti, la Karpen s-a instaurat moda ca jumatate din absolventi sa nu fie primiti in Bacalaureat. Prin diferite metode, de la descurajarea directa – “Tu nu o sa faci fata, n-ai ce cauta” – pana la corigenta.

Asa se face ca, anul acesta, din vreo 330 de absolventi au putut sa se inscrie la Bacalaureat doar 167, daca am numarat bine iar 147 l-au si luat (au fost 161 de reusiti dar 14 au fost din promotiile trecute). Adica, in jur de 44 la suta, daca ne raportam la baza de 330.

3 COMENTARII

  1. Am terminat liceul acum 3 ani la Karpen si într-adevăr elevii care au meritat au intrat in sesiunea din vara a bacalaureatului . Si am si promovat . Sincer mi se pare normal . De ce sa trimiti in examen un om care STi clar ca nu ar face fata ? Doar sa scazi nivelul de promovabilitate ? In timpurile acestea elevii de liceu nu îsi mai dau deloc interesul pentru învatat. La Karpen chiar se face carte plus pregătiri suplimentare pe care elevii nu le plătesc !! Cine vrea sa învete, învata ! ☺️

  2. Oare pentru ca e dreptul lui sa dea bacalaureatul? Crezi ca e mai important prestigiul unui liceu decat viitorul unui om pe care il poti distruge cu faze din astea de doi lei?

    Cand o sa invatati sa ganditi? Scoateti, naibii, capul din gaoaca si puneti-va creierul la treaba!