Din nou despre moscheea din Bucuresti

Intr-o tara normala, subiectul moscheei nu ar fi existat. Pur si simplu este dreptul oricarui cult sa-si ridice un lacas de rugaciuni si acest drept, garantat de Constitutie, nu poate fi negat de nimeni, nici macar de un fost presedinte.

Dar Romania nu e o tara normala, este o tara sinistra, plina de bigoti, care, pe de o parte se plang ca occidentul ne discrimineaza pe motiv ca suntem romani iar, pe de alta parte, rag in gura mare ca nu vor lacas de cult musulman.

Putin lipseste sa nu auzim strigandu-se pe strazi “Afara, afara cu musulmanii din tara!”

Basescu stia ce face. Cum stia si ca acordul pentru construirea moscheei de catre Turcia l-a dat chiar el. Dar, ca de obicei, s-a facut ca uita si a aruncat pisica in curtea lui Ponta. Ca asa face orice politician care se respecta.

Iar prostii i-au tinut isonul: pe la TV, in ziare, pe Facebook. Ca Romania este populata si de imbecili care se iau unii dupa altii, fara sa se gandeasca la faptul ca argumentele sunt cretine. De exemplu argumentul principal “musulmani=teroristi”. Ca doar judetul Constanta e plin de teroristi…

De fiecare data cand situatia se impute in tara, apare cate un conflict interetnic. Intr-o vreme era vorba despre tigani sau despre unguri. Cand s-au plictisit romanii sa citeasca despre aceste doua minoritati au aparut secuii. Acum ca si faza cu Tinutul Secuiesc s-a fumat, iaca ne facem de lucru cu comunitatea musulmana care vrea… Acum, pe bune, ce vrea? Ca tiganii voiau sa fure in voie, ungurii voiau Ardealul si secuii, autonomie.

Musulmanii vor moschee. Si macar daca ar fi prima din Bucuresti. Ca de episodul de la 1910, cand Carol a construit moscheea, parca nu spune nimeni, nimic. Romanii nu par a fi deranjati nici de faptul ca in Bucuresti sunt patru moschei si o geamie, sunt deranjati ca se va face una noua si ei nu vor.

Acum daca ma intrebati de ce ar mai dori musulmanii inca o moschee daca mai sunt inca cinci lacasuri in Bucuresti, as putea sa raspund ca si biserici sunt sute in Capitala dar tot se inalta si Catedrala Mantuirii Neamului. Dar un raspuns mai bun ar fi ca pur si simplu cele cinci lacasuri de cult nu sunt sificiente.

Ceea ce nu stiu romanii verzi care se bat in piept ca nu vor moschee, este ca in jurul fiecarul astfel de lacas de cult functioneaza un complex aparat comunitar, care ofera educatie, protectie sociala, animatie artistica si sisteme de intra-ajutorare membrilor. Dealtfel, unul din “stalpii islamului” este “milostenia”: fiecare credincios trebuie sa doneze comunitatii 2.5% din profitul anual pentru ajutorarea celor aflati in suferinta:

Un musulman nu trebuie sa-si cheltuiasca averea doar pentru confortul si luxul sau. Si altii au dreptul la averea lui. Conform prescriptiilor islamice (cf. 9, 60), vaduvele, orfanii, saracii si handicapatii, somerii care nu-si pot folosi forta lor de munca din cauza lipsei unui loc de munca, cei talentati si inteligenti, care invatand ar fi putut ajunge oameni deosebit de valorosi pentru societate, dar, din lipsa mijloacelor necesare, nu pot face acest lucru, se numara printre cei care au dreptul la zakat. Link

Am facut aceasta precizare pentru ca nu ar fi rau ca, in loc sa strige in gura mare ca “nu avem nevoie de musulmani in tara”, vajnicii crestini aparatori ai credintei stramosesti ar putea lua niste lectii despre ceea ce inseamna credinta, comunitate si iubirea aproapelui…