Jana nu e moarta, Jana se transforma

casa-cancicovCredeati ca “bunele ” obiceiuri au murit? Uite ca nu. Si au demonstrat-o, astazi, liberalii care, practic, au fortat Consiliul Judetean sa le cumpere sediul cu 400.00 de euro din bani publici.

Povestea e in felul urmator: cladirea in care se afla sediul PNL Bacau a fost revendicata de mostenitori in urma cu multi ani. Cum PNL, nu-i asa, sprijina proprietatea si se bate cu caramida ca e pentru retrocedarea proprietatilor nationalizate, partinul NU a eliberat sediul si nu l-a cedat de buna voie mostenitorilor si nici Primaria pe care o controleaza NU a retrocedat casa Cancicov.

Asa ca mostenitorii au fost nevoiti sa obtina retrocedarea in Justitie.

Dar nu au nevoie de casa si, fireste, o vand. Pentru ca este cladire de patrimoniu, legea cere ca prima data sa fie intrebat Consiliul Judetean daca doreste sa o cumpere. Cum pretul cerut este destul de piperat – 400.000 de euro – CJ nu voia sa dea acesti bani, mai ales ca o alta casa, mai mare, era pe cale sa fie cumparata de primarie cu 600.000 de euro in plina bula imobiliara. E vorba de Casa Patrascanu, pe care o cumparase o firma a lui Sorin Ovidiu Vantu si pe care Consiliul local, dominat de PNL, voia sa o cumpere.

Dar, pentru a respinge oferta de cumparare, e nevoie de o hotarare de CJ. Care s-a intrunit astazi si la care consilierii PNL au decis sa se abtina pe motiv ca e conflict de interese.

Abtinandu-se consilierii PNL, nu s-a realizat majoritatea de 2/3 necesara pentru adoptarea hotararii de respingere si, ca urmare, CJ nu mai poate declina oferta de cumparare si trebuie sa cumpere cladirea.

Care, daca va fi cumparata, va ramane, evident, sediu al PNL, care va plati in continuare 400 200 de euro pe luna chirie pe un imobil care ne va costa pe noi toti 400.000 de euro.

Va fi interesant ce se va intampla cu proiectul de hotarare prin care CJ va decide sa cumpere cladirea: nici acela nu va putea fi adoptat daca liberalii se vor abtine.

Ceea ce inseamna ca vanzarea cladirii este blocata.

Cum era chestia aia din Constituie? “Proprietatea este garantata de stat?”

Un moft…

2 COMENTARII