Metoda “Accidentul” inca rezista

Stiti cum se face: cineva primeste un telefon ca fiul sau a facut un accident mortal, e arestat si are nevoie neaparata de o suma de bani ca sa “rezolve” situatia. Cine cade in plasa, face repede rost de bani si ii da unei persoane trimise de “binevoitor”.

Am primit un mesaj de la cineva din strainatate, ai carui parinti au primit un telefon.

Mama mea a primit un telefon de la “politie” precum eu (fiul ei) a facut accident pe trecerea de pieton si ca sunt arestat.

Eu sunt in strainatate, plecat de 16 ani, nu mai locuiesc in Bacau, asa ca nu puteam face accident azi dimineatza si sa fiu arestat.

Cred si sant convins ca au incercat sa o insele pe mama pentru a sustrage bani.

Te rog daca ai un articol de acest gen, sa il publici pe Facebook, ca sa ajuti oamenii sa nu cada in capcane de acest gen…

Asadar, daca primiti un astfel de telefon, tratati-l cu circumspectie. Politia nu interzice folosirea telefoanelor mobile in astfel de cazuri; daca o persoana a facut un accident si este retinut pentru cercetari, va putea vorbi chiar el la telefon. Nu dati bani la necunoscuti. Inchideti telefonul. Aveti grija, de multe ori cei care incearca sa va pacaleasca stiu numele celor din familie. Ignorati total astfel de telefoane si anuntati Politia.