Daca ramanea la PMP ar fi scapat?

1
33

bercaPrecum stiti, Gabriel Berca, fost senator de Bacau, fost secretar general al guvernului, fost ministru de interne, a fost arestat la propunerea procurorilor DNA, in urma unui denunt facut de un om de afaceri din Bacau.

Dupa cum se mai stie, Gabriel Berca tocmai se inscrisese in UNPR dupa o incercare ratata de a reintra in PNL, partid din care fugise pentru a prelua functie de lider al judetenei PDL Bacau.

Ce spune denuntatorul?

“Intr-o seara l-am vazut pe Gabriel Berca la televizor care, intrebat de ce vrea sa treaca la UNPR, a spus ca pentru binele poporului si al cetatenilor. Eu, fiind un cetatean al acestei tari, m-am simtit deranjat, stiind cât «bine» a facut el acestei tari. Si a doua zi am mers la DNA”, explica Viorel Rusu. Link

Punand toate acestea cap la cap, intreb si eu: sa intelegem din toate acestea ca daca Berca ar fi ramas in PMP, ar fi ramas si in libertate?

Pentru ca mie raportul de cauzalitate mi se pare a fi in felul urmator: pentru ca Berca paraseste PMP si intra in UNPR, omul de afaceri decide sa-l denunte la DNA.

1 COMENTARIU