Regii soselelor. In catuse

Exista o categorie de oameni extremi de curajosi cand e sa dea cu gura. Fiecare din noi cunoastem cate unul din asta, voinic nevoie-mare cand nu e nevoie dar care se inmoaie ca untul in soare cand e vorba sa puna in aplicare amenintarile.

Multi de-alde astia is cu gura mare mai ales pe facebook si mai ales cand e vorba de politisti.

Pentru ca, nu-i asa?, vinovatul nu e prostul care merge cu 100 in localitate ci politistul care l-a prins cu radarul.

“Ce, ba?! Sa vina la mine gaboru’ si sa-mi ceara actele?! Da’ cine e el, ma, sa-mi ia permisu’?!”

Cam asta e, pe scurt, descrierea specimenului.

Zilele astea, cativa curajosi din astia au simtit, insa, cum stau lucrurile.

Primul a simtit-o un sofer care, prins mirosind a bautura prin Buhusi, a facut scandal la spital cand sa i se ia sange pentru alcoolemie. Politistii n-au stat la parlamentari si l-au incatusat repede si l-au retinut pentru 24 de ore.

Pe urma, la Saucesti, la un control al politiei din localitate, un tanar sofer a vrut s-o faca pe smecherul. A zis ca n-are actele la el, a dat niste date cam din burta dar cand politistul l-a simtit mirosind a alcool si l-a poftit sa iasa din masina, a refuzat si a inceput sa faca scandal. Asa ca politistii l-au scos frumos din masina si i-au pus catusele.

Acelasi lucru s-a intamplat si cu prietenarul sau, aflat pe locul din dreapta, care, in criza de inspiratie, s-a apucat si el sa urle la politai.

Una peste alta, sunt satul de urletele celor care tipa ca in Romania nu e civilizatie, ca nu se respecta si ca e coruptie. Fratilor, vreti o tara ca afara? Incepeti voi sa dati exemplu! V-a oprit politistul? Vorbiti-i frumos si faceti ce va cere! Il injurati sau il agresati, va asumati consecintele! Va credeti smecheri? Nu sunteti.

Va plangeti ca stau la panda? Pai si pe voi cine va obliga sa mergeti cu 90 km/h in localitate? Cine va obliga sa beti bine si apoi sa va urcati la volan?

Luati-o altfel: daca nu v-ar opri sa va amendeze, e foarte posibil ca la sfarsitul zilei sa nu fiti acasa, ci la morga.