Amenzi pentru fraierii Internetului

1

Daca esti mai slab de inger si mai putin familiarizat cu Internetul, poti sa cazi in capcanele intinse de smecheri anonimi, care te conving abil sa platesti amenzi prin vouchere chipurile ca sa scapi de o pedeapsa cu inchisoarea pentru ca ai intrat pe site-uri interzise.

Am primit de la un cititor cateva printscreen-uri cu un astfel de mesaj. Mi s-a spus ca mesajul i-a aparut cand a dat click pe un link de pe un site de torente strain. Fereastra care s-a deschis i-a blocat browserul, care nu mai putea fi inchis si nici redimensionat. A rezolvat problema din task Manager, insa, persoane cu o mai putin cunoastere a computerelor si-ar putea prinde urechile in problema aceasta.

Despre ce este vorba? Conform mesajului afisat, vizitatorul ar fi fost descoperit de Politia Romana ca a accesat site-uri ilegale sau de la computerul sau s-ar fi accesat informatii ce tin de siguranta nationala. Prin urmare, este pasibil de inchisoare de la 1 la 3 ani. Totusi, daca plateste o amenda de 300 de lei in termen de 48 de ore, este iertat.

Culmea este ca amenda va trebui platita cumprand vouchere valorice pe care va trebui sa se “abtina sa le utilizeze”, totusi va trebui sa comunice “autoritatilor” codul de pe voucher.

Evident este vorba despre o frauda. Nici o autoritate a statului nu amendeaza pe Internet si nu cere plata prin cupoane valorice.

Domeniul pe care este gazduita pagina – FREEGAMERSONLINE.COM – apartine unui cetatean din Arabia Saudita, desi, s-au mai vazut cazuri in care cartile de credit ale unora erau folosite de romani pentru a cumpara produse sau servicii pe net.

3 COMENTARII